EXPOSITIES

Tentoonstelling galerie VIA STRATA

12:30 | galerie VIA STRATA

Er zal werk te zien zijn van het van oorsprong Britse maar in Eindhoven wonende kunstenaars duo Chris & Jody Vingoe. Het werk is uniek en origineel qua esthetiek, (druk-) techniek en materiaal. Het is minimalistisch, verfijnd en experimenteel. Tot en met 26 maart zal hun werk te zien zijn. Geopend: woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur, en op afspraak.Galerie VIA STRATA, Stationsstraat 23, 4701 NB Roosendaal, 0641757921, galerieviastrata.com

 

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal.Een onderdeel van de tentoonstelling zijn twee fotoseries: Mannen met potentie en De laatste dans. De fotoseries geven u een inkijkje in de verschillende fases die Marieke in dit proces heeft doorlopen. U ziet in de fotoseries dat de ene generatie naar een partner zocht in de dansschool, en de andere generatie doet dat op een andere manier, bijvoorbeeld via het internet of Tinder.Elk werk gaat op zijn eigen manier over de verbinding met een ander én over de verbinding met uzelf. Want liefde vinden, hoe doet u dat?Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.

 

17-18 maart

Inloop FAMEUS

13:30 | Pius X

Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er een inloop van 13.30 tot 15.30 om een praatje te maken en koffie of thee te drinken. De inloop is een laagdrempelige bijeenkomst waar je andere mensen ontmoet, een praatje maakt en/of een vraag kunt stellen aan een ervaringsdeskundige van FAMEUS. Het kan je helpen om (weer) onder de mensen te komen, een stukje structuur te creëren. Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of te bellen naar Karin via 06-12 67 49 02. De locatie is gebouw Pius X in de Edisonstraat 55 in Roosendaal. Meer informatie over FAMEUS vind je op www.centrum-fameus.nl. Kom je een keer langs?

 

Donderdag 17 maart

KBO Activiteit

14:00 | Buurthuis Keijenburg

Donderdag 17 maart is er een optreden van Shantykoor ‘t Craeyenest. Dit koor bestaat uit zo’n 34 personen en zingt pure zeemansliederen, de shanties. Een shanty is een ritmisch zeemansliedje, dat matrozen vroeger zongen om het vaak monotone werk enigszins te veraangenamen, zoals tijdens het lichten van het zware anker en het hijsen van de vele zeilen. Het koor zingt hoofdzakelijk Nederlandstalig. Kom en geniet van deze gezellige middag van 14.00 tot 16.00 uur in Buurthuis Keijenburg.

 

Zondag 20 maart

Bier & Spijsroute

14:15 | diverse cafés

Roosendaalse horecaondernemers de Bier en Spijsroute organiseren zondag 20 maart een culinaire biertocht binnen de ring van ons mooie Roosendaal. Ticketshop: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/bier-spijs-route-lente-2022De culinaire biertocht start om 14.15 uur en eindigt omstreeks 19.00 uur, zodat de deelnemers ongeveer 45 minuten in elk café kunnen genieten van het geserveerde gerechtje met een bijpassend glas bier. Deelnemende cafés: de Sjoes, Markt 16; Het Wapen van Roosendaal, Markt 9; Eetcafé de Raatskelder, Markt 20; Bruin Café JaxX, Molenstraat 60; De Moriaan, Tongerloplein 9.

 

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondag 20 maart wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.

 

Maandag 21 maart

Actief stappen zetten richting een nieuwe baan

10:00 | Bibliotheek West-Brabant

Maandag 21 maart gaan we tijdens de Walk&Talk in Roosendaal actief aan de slag! Samen met leefstijlcoach Rob Bekker gaan we wandelen in de omgeving van de bibliotheek. Tijdens de wandeling praten we over het werkgebied waar je vandaan komt, wat je meeneemt uit je oude (werk-)situaties maar vooral wat je daarvan kunt loslaten om prettig verder te gaan. Actief bezig zijn in de buitenlucht is een goede manier om dingen van je af te schudden of juist in beweging te krijgen. Een gezonde uitwisseling met jezelf en anderen. De groepswandeling is voor iedereen en elke conditie geschikt. Deze groepswandeling gaat ook door bij regen en zon. Tip: Trek fijne kleding en schoenen aan en neem een klein flesje water mee. Lopen zorgt dat je hartslag omhoog gaat waardoor er meer zuurstof in je hersenen komt. Je kan hierdoor creatiever én positiever denken. Ervaar het zelf maar eens! Samen buiten lopen maakt de deelnemers gelijkwaardig. Het is eenvoudiger om lastige onderwerpen te bespreken, ervaringen uit te wisselen en elkaar tips te geven. Leefstijlcoach Ron Bekker heeft veel ervaring met Walk & Talks en zorgt dat alles goed, gezond en veilig verloopt. Hij kijkt ernaar uit om jullie te begeleiden. We verzamelen maandag 21 maart tussen 10.00 en 10.30 uur in de bibliotheek aan de Markt 54a in Roosendaal.

 

Dinsdag 22 maart

Verkeersdoolhof voor scholen

8:30 | Vrouwenhofpark

Op 22, 23 en 24 maart vindt in park Vrouwenhof te Roosendaal het jaarlijks terugkerende verkeersdoolhof plaats, dit zal steeds in de ochtend zijn. Wethouder Cees Lok zal hiervoor op 22 maart om ca. 8.45 uur de opening verrichten. Bijna 750 leerlingen uit groep 7 van 27 scholen zullen hieraan deelnemen. In het park worden juniorverkeersborden en juniorverkeerslichten weggezet. In dit ‘verkeersborden-doolhof’ moeten de leerlingen hun weg zien te vinden. Op basis van de borden beslissen ze welke weg ze wel of niet in mogen rijden en passen ze de verkeersregels toe. Hiermee oefenen ze hun theoretische verkeerskennis en brengen ze deze in praktijk, in een beschermde omgeving. In mei moeten de kinderen hun verkeerskennis ook in het echte verkeer laten zien bij het praktisch verkeersexamen op de openbare weg. Voordat de leerlingen met het verkeersdoolhof starten, worden hun fietsen technisch gecontroleerd door leerlingen van het Da Vinci College in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. De organisatie van het doolhof is in handen van Veilig Verkeer Nederland afdeling Roosendaal, in samenwerking met Nationale Jeugdronde, Gemeente Roosendaal, Da Vinci College en vele vrijwilligers. Aan de drie best presterende scholen zal enkele dagen na het doolhof, namens VVN afdeling Roosendaal, een prijs worden uitgereikt.


 

Woensdag 23 maart

Keuzes maken - hoe doe je dat?

9:30 | Humanitas

De workshop ‘omgaan met geld’ - keuzes maken - hoe doe je dat? En hoe doen anderen dat eigenlijk? is er voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal. Dagelijks maken we keuzes. Wat eten we? Wat is er in de aanbieding? Waar heb ik vandaag zin in? Soms is het lastig om een keus te maken. Soms is er een budget waar je rekening mee moet houden. Ben je benieuwd hoe anderen keuzes maken? Wil je weten hoe jij hier zelf invloed op hebt? Geef je op voor deze workshop! De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan over het omgaan met geld en de keuzes die daarbij komen kijken. Aan de hand van stellingen, een chocolade test en een oefening mag je ervaringen delen en luisteren naar de ervaringen van anderen. Het levert je altijd iets op!Woensdag 23 maart, 9.30-11.30 uur, Humanitas, Badhuisstraat 18 in Roosendaal, begane grond.Deze nieuwe workshop wordt gegeven door Inwoners Ondersteuning Roosendaal en Humanitas. We bundelen onze krachten voor de inwoners van de gemeente Roosendaal. Dus voor jou! Doe je mee? Stuur een mail naar roosendaal@thuisadministratieloket.nl. We zien je aanmelding graag tegemoet. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roosendaal.