Afbeelding
Foto: Remko Vermunt
FOTOALBUM

Basisschool de Heiberg organiseert inzamelingsactie voor Oekraïne

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Zo’n 350 leerlingen van basisschool De Heiberg in Roosendaal vormden woensdagochtend een grote slinger richting de Albert Heijn supermarkt op het Tolbergcentrum. De kinderen wilden iets goeds doen voor Oekraïne en hebben daarom massaal flessen ingezameld.

Het idee voor de actie kwam vanuit de leerlingen zelf, vertelt directrice Linda Fase. “Uit verschillende groepen kwamen ideeën van kinderen om een inzamelingsactie te houden voor Oekraïne. Ontzettend goed en wij zijn trots op onze kinderen dat ze zo meedenken”, aldus Fase.

Uit alle ideeën werd uiteindelijk het idee gekozen om lege flessen in te zamelen. De leerlingenraad is, samen met de directrice, naar de Plus en AH gegaan om te vragen of zij mee wilden werken en dat was geen probleem. Woensdagochtend stonden er dan ook voor de Albert Heijn tal van rolcontainers met enorme zakken klaar, waarin de leerlingen hun flessen konden deponeren. 

In een lange sliert liepen de kinderen langs de zakken om alle flessen in te leveren. “We hebben gelukkig hulp gekregen van de ouderraad, zonder hen zouden we dit niet kunnen”, stelt Linda Fase. Sommige kinderen namen één fles mee van thuis, anderen hadden hele zakken vol meegekregen. 

Leerlingen van de oudste groepen hebben zelfs borden gemaakt met teksten zoals ‘Stop Poetin’ en ‘Steun Oekraïne’. Hoeveel geld er in totaal is ingezameld door de leerlingen is nog niet bekend. “We hebben ongeveer 7 grote zakken gevuld en in één zak zitten ongeveer 320 flessen. Morgen krijgen we te horen wat daarvan de opbrengst is.” De volledige opbrengst wordt gestort op Giro 555.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding