Lian van Beers (l) ontvangt beker van John Schrauwen
Lian van Beers (l) ontvangt beker van John Schrauwen Foto: Henk Meeuwisse

OWB wint van Kring Roosendaal bij Kruisboogschieten

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na eindelijk 3 jaar konden de beste schutters van 2019 het tegen elkaar opnemen in de onderlinge strijd tussen kring OWB en kring Roosendaal bij de thuishaven van St. Sebastiaan uit Oudenbosch. 

In de wedstrijd schieten de schutters tegen hun eigen gemiddelde van het voorgaande jaar. 

B schutters

De strijd werd geopend met de B schutters. Bij OWB werd Bert Kools met 96 punten, en mede hoogste van de dag, samen met Wilco van Beers van OWB winnaar. Jan Buijs schoot 77 punten en Christ Pals eindigde met 93 punten samen goed voor een tussenstand van -3,22 punten. Voor kring Roosendaal werd Helmer Siegers met 95 punten winnaar, hij eindigde voor Olaf Tuijnman met 87 punten en Jan Hagenaars met 84 punten samen goed voor een tussenstand van +0,11 punten. 

A schutters

Bij de A schutters werd Remco van Bochove met 93 punten winnaar bij de OWB, voor Corne van Beers met 91 punten en Kees Pals met 90 punten en een tussenstand van -1,89. Bij kring Roosendaal werd Yilmaz Ozcelik winnaar met 90 punten voor Henk Meeuwisse met 84 punten en John Schrauwen met 78 punten en een tussenstand van -2,23 punten. 

Ere schutters

Bij de ere schutters werd Wilco van Beers met 96 punten winnaar voor Patrick Damen met 94 punten en Jan Smits met 93 punten en een eindscore van 0,45 punten. Voor kring Roosendaal werd Kees van Beers winnaar met 93 punten voor Pieter Griffioen met 92 punten en Patrick Cornelis met 92 punten en voor het eerst in de geschiedenis kwamen ook de schutters van kring Roosendaal tot een eindscore van 0,45 punten. 

Een gelijke stand dus werd er uiteindelijk gekeken naar het aantal moezen dat er geschoten waren, een moes is een roos dat precies in het centrum is geraakt. Hierbij bleek dat de schutters van OWB in totaal 5 moezen hadden geraakt en de schutters van kring Roosendaal 3. 

Wisseltrofee

De wisseltrofee ging dus naar kring OWB na een mooie wedstrijd en waarin de schutters het weer heel fijn vonden eindelijk weer eens een wedstrijd te schieten.