Prijsuitreiking Meisjes Pupillen A2, Annelin van den Biggelaar in het midden
Prijsuitreiking Meisjes Pupillen A2, Annelin van den Biggelaar in het midden Foto: Ed Turk Fotografie

Goud voor THOR atlete op Nationale Pupillen Indoor

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Met alle Covid versoepelingen, die net op tijd kwamen, mocht er dit jaar weer de grootste pupillen indoor atletiekwedstrijd van Nederland gehouden worden: de Decathlon Nationale Pupillen Indoor in Apeldoorn.

THOR Roosendaal reisde met maar liefst 13 jonge atleten naar Apeldoorn. In totaal deden er 615 atleten uit heel Nederland mee aan dit grote atletiek evenement. Er werd heel goed gepresteerd door de THOR atleten! Annelin van den Biggelaar werd eerste in de categorie Meisjes Pupillen A2, waar ze het opnam tegen 98 meisjes. Ze zette drie PR’s neer: 4,36 meter bij het verspringen, 1:57,55 op de 600 meter en een uitzonderlijke presentatie bij het kogelstoten van 8,85 meter. Met de prestaties bij het verspringen en het kogelstoten verbeterde ze haar eigen clubrecords. In dezelfde categorie als Annelin werd Bente Brouwers 19e en Lillie Gerdes eindigde op positie 81. Bij de meisjes Pupillen A1 deed Feline Broekema mee en scoorde een 24e positie. In de categorie Meisjes Pupillen B eindigden Lotte van den Biggelaar op een 20e plek en Lolo Bolsius op een 28e plaats. Sebastiaan van den Biggelaar bereikte bij de Jongens Pupillen A1 een 11e positie en Thomas Blom de 20e plek. Sebastiaan liep nog een PR en clubrecord op de 600 meter met een tijd van 2:13,89. In de categorie Jongens pupillen A2 werd Thijs Verschuren 18e. Bij de Jongens Pupillen B deden er 4 pupillen van THOR Roosendaal mee. Vic Gerdes werd 11e, Florian Bruins 15e, Ian Hasselton 31e en Sebastian Lo 46e. Florian liep een clubrecord op de 600 meter met een snelle tijd van 2:11,68.

De atleten waren onder de indruk van de accommodatie en de professioneel georganiseerde wedstrijd. Hopelijk gaan we volgend jaar met nog een grotere groep THOR atleten naar deze wedstrijd.