Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Heel Roosendaal op de gezonde tour tijdens de RSD FITWEEK

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Een hele week sport, bewegen en cultuur voor inwoners van Roosendaal en omstreken! Van 28 maart tot en met zondag 3 april staat de RSD FITWEEK op het programma. In deze week vragen verschillende organisaties aandacht voor het maken van gezonde keuzes. Er staan dan ook veel activiteiten op de planning. Van een Fitweek bingo tot de opening van een rolstoelwandelpad.

JOGG Roosendaal (Jongeren op gezond gewicht) werkt al jaren samen met tal van partners om een gezondere omgeving te realiseren voor kinderen, maar voor volwassenen en senioren is een gezonde leefstijl net zo belangrijk. Voor kinderen doet JOGG dat bijvoorbeeld door middel van het stimuleren van een gezonder aanbod in de (sport)kantine en op scholen, maar ook het realiseren van watertappunten en door voorlichting te geven aan ouders.

Verbinding

In de Roosendaalse Fitweek worden partners gevraagd om met hen mee te doen om zo meer bewustwording te creëren rondom een gezonde leefstijl. “Samen met ruim 50 Roosendaalse partners organiseren we allerlei activiteiten/initiatieven voor jong en oud”, vertelt Meike van Wezel namens JOGG Roosendaal. “Het doel is voornamelijk om de verbinding van doelgroepen te stimuleren deze week. Tevens willen we extra aandacht richten op mensen met een beperkte beurs.” De activiteiten die aangeboden worden zijn dan ook allemaal gratis te bezoeken.

Bingo

De Fitweek start maandagochtend met de start van de FITWEEK Bingo. Scholieren, maar ook gezinnen kunnen op www.rsdfit.nl een gratis bingokaart downloaden met leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan bladeren zoeken, ‘gezonde’ boeken zoeken in de bibliotheek en het eten van groenten die je normaal niet zo vaak eet. “Rond zoveel mogelijk opdrachten af en vul de bingokaart in.” De kaart moet uiterlijk 8 april bij Meike van Wezel binnen zijn, dan maak je namelijk kans op een leuke prijs. In de Rubensflat wordt op maandag 28 maart een beweegbingo georganiseerd en voor 55+’ers wordt die middag in Sporthal De Stok, van 13.00 tot 14.00 uur, nog een beweegbingo gehouden door studenten van Curio. 

Activiteiten
Later in de week staan er nog veel meer activiteiten op de planning. Zo wordt er dinsdag 29 maart om 14.30 uur een rolstoelwandelpad en een Obstakel Parkoers geopend bij Natuurpoort Wouwse Plantage. Woensdag 30 maart is er van 12.30 tot 14.30 uur soep voor elkaar bij buurtcentrum Kalsdonk voor alle inwoners van de wijk en op donderdag 31 maart wordt er met THOR gewandeld rondom Visdonk. Vrijdag 1 april staan er vier BeweegBingoBattles op de planning en op zaterdag en zondag staan eveneens activiteiten op de planning. Curio Sport en Bewegen organiseert op vrijdag 1 april nog verschillende activiteiten bij Playdôme Roosendaal. Hier kan je gratis bowlen en curlen, maar er is ook een skateclinic door Annemarie Thomas én Tai Chi.

Sport- en Cultuurkermis

Hoogtepunt van de Fitweek is wellicht de Sport en Cultuurkermis voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. In het Atik stadion kunnen zij van 13.30 tot en met 16.00 uur terecht voor het uitproberen van tal van sportieve en culturele activiteiten. “Kom gezellig langs met je (groot)ouders en bezoek de informatiemarkt om meer te weten te komen over jouw favoriete activiteiten.”

Meer informatie

Kijk voor alle informatie, tijden en manieren om je aan te melden op www.rsdfit.nl