Schaakavond Jeugd SV De Pion
Schaakavond Jeugd SV De Pion Foto: Richard de Witte

SV De Pion hoopt op een heleboel nieuwe gezichten

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Deze week is het eindelijke weer zo ver. Dan is op vrijdagavond, om 18:30 uur uur de aftrap van Sjors Sportief bij SV De Pion. Wat kijken we er weer naar uit, om een hoop nieuwe gespannen gezichten te zien die graag willen komen schaken bij de gezelligste schaakclub voor de jeugd in de omsteek.

Heb je jezelf nog niet opgegeven, geen paniek, dat kan nog steeds. Want zoals je wellicht weet is er dit jaar geen boekje uitgebracht, maar moet je jezelf opgeven via de site van Sjors Sportief. Via deze link kan je je opgeven, maar ook via onze eigen website kun je je opgeven voor dit mooie evenement. We hopen dat jullie een hele hoop vriendjes en vriendinnetjes mee kunnen en willen mee nemen voor deze editie van Sjors sportief.

Wanneer

De dagen dat we Sjors Sportief organiseren zijn 25 maart, 1 april (geen grap) en 8 april. We hopen dat net als de afgelopen jaren weer een hele hoop nieuwe gezichten mogen begroeten op deze leuke dagen. Dus zeg het tegen iedereen dat we dan de Sjors Sportief dagen organiseren bij SV De Pion.

Wat kun je verwachten

Het maakt niet uit of je kunt schaken of helemaal niet, de beste grootmeesters, zo noem je de personen die heel goed zijn in schaken, zijn ooit begonnen met de eerste zetten achter het schaakbord. Met talent en heel veel trainen en schaakwedstrijden spelen zijn ze zo goed geworden. Dat is natuurlijk heel leuk, maar het gaat er ons vooral om dat je plezier in het schaakspel hebt. En dat is het allerbelangrijkste. 

Ook dit jaar hebben we diverse categorieën, te weten, ik kan helemaal niet schaken, ik kan een beetje schaken, en de categorie, ik kan schaken. Onze vrijwilligers en trainers zullen klaar staan om er drie onvergetelijke avonden van te maken. 

Na afloop van elke avond kun je, als je wilt, het geleerde in de praktijk brengen met korte schaakpartijtjes onder elkaar. Maar mocht je na één week al zo goed zijn, dan wordt je natuurlijk in een andere categorie gezet, en dat geldt ook als je misschien niet zo goed bent als je dacht, dan ga je gewoon een stapje lager, en dat is helemaal geen schande, het moet wel leuk blijven. Dat is het allerbelangrijkste.

Je ouders of begeleiders mogen natuurlijk gezellig in de aula van het JTC blijven wachten, onder het genot van een kopje koffie of thee. Voor alle deelnemers is er natuurlijk na de les nog wat lekkers.

Zien we je vrijdag?