Woensdag 23 maart

Keuzes maken - hoe doe je dat?

9:30 | Humanitas

De workshop ‘omgaan met geld’ - keuzes maken - hoe doe je dat? En hoe doen anderen dat eigenlijk? is er voor alle inwoners van de gemeente Roosendaal. Wil je weten hoe jij hier zelf invloed op hebt? Geef je op voor deze workshop! De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten waarbij we in gesprek gaan over het omgaan met geld en de keuzes die daarbij komen kijken. Woensdag 23 maart, 9.30-11.30 uur, Humanitas, Badhuisstraat 18 in Roosendaal, begane grond. Deze nieuwe workshop wordt gegeven door Inwoners Ondersteuning Roosendaal en Humanitas. Doe je mee? Stuur een mail naar roosendaal@thuisadministratieloket.nl.

 

Tentoonstelling galerie VIA STRATA

12:30 | galerie VIA STRATA

Er zal werk te zien zijn van het van oorsprong Britse maar in Eindhoven wonende kunstenaars duo Chris & Jody Vingoe. Tot en met 26 maart zal hun werk te zien zijn. Geopend: woensdag, zaterdag en zondag 12.30-16.30 uur, en op afspraak. Galerie VIA STRATA, Stationsstraat 23, 4701 NB Roosendaal, 0641757921, galerieviastrata.com


Woensdag 23 en 30 maart

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.

 

24 en 25 maart

Inloop FAMEUS

13:30 | Pius X

Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er een inloop van 13.30 tot 15.30 uur om een praatje te maken en koffie of thee te drinken. Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of te bellen naar Karin via 06-12674902. Locatie: gebouw Pius X, Edisonstraat 55, Roosendaal. Meer informatie: www.centrum-fameus.nl

 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 24 maart wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Vrijdag 25 maart

Workshop ‘Grenzen stellen’

9:30 | Roosendaal voor Elkaar

Wist je dat het op tijd en op een goede manier aangeven van je grenzen de relatie met de mensen om je heen verbetert? Ook geeft het je meer regie over je eigen leven. Ervaar in deze praktische workshop waar jouw grenzen liggen en hoe je kunt merken als iemand over je grens heen gaat. Doelgroep: Iedereen die in (vrijwilligers)werk of privé merkt dat het aangeven en aanvoelen van grenzen soms moeilijk is. Trainer: Pascal Vos. Vrijdag 25 maart van 9.30-12.00 uur, Stichting Social Klus, Dokter Brabersstraat 12. Aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3630, tel. 0165-440244 / info@roosendaalvoorelkaar.nl


 

Eucharistieviering Wildenborch

14:30 | De Wildenborch

De laatste vrijdag van de maand, 25 maart, wordt weer eucharistie gevierd in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch. De dienst, waarin Claude Covemaeker voorgaat, begint om 14.30 uur.

 

Zaterdag 26 maart

Open Dag RoZuGe

10:30 | RoZuGe

RoZuGe laat tijdens de Open Dag zien wat de nieuwste workshops met o.a. KeraCoat zijn. U kunt meteen inschrijven. Wij geven creatieve workshops in ons atelier of op locatie. Kinderfeestjes zijn ook mogelijk. RoZuGe Boulevard 139 (ingang via de poort) Roosendaal.


 

Voorjaarsconcert harmonie Oranje

20:00 | De Geerhoek

Harmonie Oranje uit Wouw organiseert op zaterdag 26 maart een voorjaarsconcert in Cultureel Centrum de Geerhoek in Wouw. Als gastorkest zal ook de Koninklijke Stadsharmonie Phileutonia uit Helmond een optreden verzorgen. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

 

Zondag 27 maart

We douwe dur viert 22-jarig bestaan met boek

13:11 | Café Jansen en Jansens

Zeulband We douwe dur bestaat 22 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt op zondag 27 maart om 13.11 uur een receptie gehouden bij café Jansen en Jansens. Aansluitend vindt de boekpresentatie plaats van het boek ‘Nie alluf, maar dubbel elluf. De zeultocht van We douwe dur’.


Popquiz met live muziek

13:30 | Café Zalen Donkenhof

Popquiz met live muziek op zondag 27 maart. In een middagvullend programma nemen teams een muzikale reis door de tijd met kennisvragen, raden van intro’s en het afmaken van teksten. Dit alles onder begeleiding van een presentator en de Popquiz liveband, iets wat deze muziekquiz uniek maakt! Dus weet jij de voornamen van de bandleden van ABBA? Ben je een waar muziekgenie of heb je zin in een gezellige middag vol met meezingers? Geef je dan nu op met een team van maximaal 4 personen voor de Popquiz in café-zalen Donkenhof via info@ills-events.nl. De middag start om 13.30 uur.


 

Jazz750 viert verlaat Kerstfeest

14:00 | Theater de Kring

Op 26 december 2021 stond het kerstmatinee van Jazz750 gepland, maar dat is vanwege Corona toen niet doorgegaan. Al vrijwel direct daarna is het idee ontstaan om het kerstmatinee toch gewoon te laten doorgaan maar op een ander tijdstip. Jazz750 organiseert nu het Kerstmatinee op 27 maart, aanvang 14.00 uur in de grote zaal. Kaarten reserveren via de site van de kring.En of dit alles nog niet genoeg is; Restaurant de Moriaan organiseert na afloop van het concert (17.00u) een heus kerstdiner! Wat een heerlijk vooruitzicht!

 

Dinsdag 29 maart

Lezing Han de Bra

19:30 | Theater de Kring

Het Dansverhaal door de eeuwen heen: in kader van de tentoonstelling: ‘Mag ik deze dans?' organiseren Han de Bra en erfgoedcentrum Tongerlohuys samen een lezing op 29 maart over de geschiedenis van dans, waarin verschillende dansstijlen aan bod komen. De lezing vindt plaats van 19.30 tot 20.30 uur in de Kleine Zaal van theater de Kring. Van tevoren en na afloop is het Tongerlohuys geopend om de tentoonstelling te bekijken. U kunt een plekje reserveren: info@tongerlohuys.nl. Info: www.tongerlohuys.nl


Woensdag 30 maart

Concert ’Roosendaal helpt Oekraïne’

19:00 | Theater de Kring

Op woensdag 30 maart vindt in De Kring het benefietconcert ‘Roosendaal helpt Oekraïne’ plaats. Elena Kuzheleva, sopraan, Myroslava Kotorovych, violist, zijn beiden onlangs uit hun land gevlucht. Samen met de al langer in Duitsland wonende beroemde Oekraïense pianist Artem Yasynskyy, vormen zij voor deze gelegenheid een trio. Deze avond in De Kring brengen zij werken van bekende componisten uit de klassieke muziek en de opera. Een deel van de opbrengst is ter ondersteuning van de uitvoerende musici en het meerdere is bestemd voor giro 555, ten behoeve van hulp aan Oekraïne. Alle betrokkenen werken gratis mee aan dit concert. Kaarten reserveren: www.dekringroosendaal.nl of 0165-555555, dinsdag t/m vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur.