Afbeelding

Tongerlohuys werkt samen met Karrenmuseum voor tentoonstelling: ‘Over water, over land’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Tongerlohuys in Roosendaal is een samenwerking aangegaan met het Karrenmuseum in Essen voor een bijzondere tentoonstelling. Op 1 april opent de tentoonstelling ‘Over water, over land’.

Een expositie waarbij de boeiende ontwikkeling en interactie tussen het vervoer over water- en landwegen in de regio centraal staan. Over het spreekwoordelijke ravijn tussen Essen en Roosendaal zal een brug geslagen worden door deze grensoverschrijdende samenwerking.  

In de regio tussen Antwerpen en Rotterdam heeft vervoer altijd een grote rol gespeeld. Binnen dat gebied zijn Essen en Roosendaal aan weerszijden van de grens met elkaar verbonden door vervoer over de weg, het water en het spoor. Het Karrenmuseum in Essen vertelt een verhaal over het wegvervoer, het Tongerlohuys ziet de actualiteit van de ontwikkeling van het havengebied in Roosendaal en presenteert dit in de Bibliotheek West Brabant. De tentoonstellingen zijn t/m 28 augustus te bezoeken.  

In het weekend van 2 en 3 april is het mogelijk om gratis gebruik te maken van een bijzondere busverbinding tussen het Karrenmuseum in Essen en Bibliotheek West-Brabant in Roosendaal. Meer informatie vindt je op de website