De start van de Halve Marathon
De start van de Halve Marathon Foto: Jack Magielse

Inschrijving voor Halve Marathon van Roosendaal bijna geopend

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Door de coronapandemie kon de Halve Marathon van Roosendaal de afgelopen jaren helaas niet echt doorgaan, wel werd de 37e editie in 2021 virtueel verlopen. Nu staan alle seinen op groen en zijn de voorbereidingen begonnen voor weer een echt ouderwets gezellige 38e editie op zondag 26 juni. Duizenden lopers en loopsters zullen op die dag hun beste beentje voorzetten, onderweg begeleid door veel muziek en aangemoedigd door vele duizenden supporters.

Ook dit jaar is er voor iedereen weer een afstand om te kiezen. Naast de bekende onderdelen als de 10 kilometer en de iBiZZ Halve Marathon (21 kilometer) zijn er de KPO KidsRuns voor alle basisschoolleerlingen van Roosendaal en omstreken. Ook de Bedrijvenloop voor teams tot maximaal 5 personen staat weer op het programma. Nieuw in 2022 is dat de afstand 4 Mijl (6,4 kilometer) teruggebracht wordt tot een 5 kilometer. Dit is een laagdrempelige afstand die voor iedereen met een beetje training haalbaar is. 

De route van die 5 kilometer gaat vooral door de fraaie binnenstad van Roosendaal. Alle starts vinden plaats op de Nieuwe Markt, vandaar gaat het met een aangepaste route naar de vertrouwde finish op de Oude Markt. In de ochtend van 26 juni zijn er voor de liefhebbers van een sportieve wandeling de Halve Marathon Wandeltochten & Nordic Walking over 5, 10 en zelfs 25 kilometer. De organisatie is ook dit jaar weer in de vertrouwde handen van de Roosendaalse Atletiekvereniging THOR die met hulp van honderden vrijwilligers dit grootste sportevenement van Roosendaal in goede banen leidt.

Inschrijven kan vanaf 1 april op www.halvemarathonroosendaal.nl.