Afbeelding

Zomer staat weer vol met evenementen

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Inwoners van de gemeente Roosendaal en bezoekers staat een zomer te wachten met tal van evenementen. Na twee jaar van onzekerheid voor de evenementensector lijkt er nu weer van alles mogelijk in Roosendaal én de omliggende dorpen. De komst van het evenementenloket heeft ervoor gezorgd dat er nu al tal van evenementen zijn aangemeld die een plekje hebben gekregen op de evenementenkalender.

DOOR REMKO VERMUNT

In het najaar van 2021 heeft VVV Roosendaal het evenementenloket geopend. Een speciale website voor eenieder die een evenement wil organiseren in Roosendaal. Op deze website kan je niet alleen zien welke evenemententerreinen er eigenlijk allemaal zijn én welke faciliteiten ze bieden, maar je kan er ook heel makkelijk zien of er nog een datum vrij is waarop je je evenement kan organiseren. “Het digitale loket wordt goed gebruikt en dat is heel fijn om te merken”, vertelt VVV-directeur Inge van Aalst. “Het was voor veel organisatoren toch even geleden, dus we hebben het afgelopen jaar ook veel persoonlijk contact gehad met de organisaties om ze te adviseren.”

Inmiddels zijn al veel evenementen aangemeld, waardoor er een eerste versie is van de Roosendaalse evenementenkalender voor 2022. “Die is onlangs vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders en dat betekent dat organisatoren nu ook hun vergunningen kunnen aanvragen, indien dat nodig is.” Door het nieuwe beleid en de duidelijke procedures is de evenementenkalender op tijd klaar voor het seizoen daadwerkelijk begint. “Maar mensen die nog een evenement willen organiseren, kunnen zeker nog bij ons terecht. Het is een flexibel document en er zijn zeker nog plekjes vrij op de kalender.”

Natuurlijk staan er op de Roosendaalse evenementenkalender een aantal evenementen die iedereen kent. Denk aan de Nostalgische kermis, Open Monumentendag, WIelerzomer en de Geraniummarkt in Wouw. “Maar ook HapStap-festival keert weer terug naar de oude Markt en De Draai komt terug naar de Kaai en mooie evenementen bij de Natuurpoort Wouwse Plantage”, vertelt Inge van Aalst. Blommenkinders, Mooi was die Tijd, Wouw on the Beach, Beach Event Roosendaal en nog veel meer evenementen staan allemaal klaar voor weer een spetterend seizoen.

“Maar, we zien gelukkig ook een aantal nieuwe evenementen. Dit jaar kan als het goed is, het Rooskleurig Festival eindelijk doorgaan. Daarnaast komt de Vuelta dit jaar door de gemeente Roosendaal en daar wordt ook een heel programma omheen gemaakt én in de nacht van 5 op 6 juni trekt de Roparun door Roosendaal.” Tevens nieuw is de komst van het Flex Festival op 14 mei. “Dat gaat plaatsvinden in Stadsoevers in de buurt van containerbar SPOT en we verwachten nog een aantal mooie nieuwe evenementen die aangemeld gaan worden voor 2022.”

Al met al belooft het volgens Inge van Aalst een mooie zomer te worden. De kalender is goed gevuld, maar er volgt nog meer. Denk aan de programma’s van het openluchttheater in het Vrouwenhof én het theater in Nispen en nog veel meer.

Kijk voor alle informatie op
www.evenementenloketroosendaal.nl [n]