Esmee Kools, verdien op één.
Esmee Kools, verdien op één. Foto: Trainster

1e divisie turnsters A selectie plaatsen zich voor finale

ROOSENDAAL - Op zondag 20 maart mochten de eerste divisie turnsters op weg naar Purmerend voor hun tweede kwalificatiewedstrijd voor de finale van het NK.


In de tweede ronde kwam Sterre Holterman, turnend in supplement jeugd C, in actie. 

Na een mooie start op vloer, ging het helaas op sprong en balk een beetje de mist in. Daarnaast turnde ze nog wel de hoogste score op brug.

In de derde ronde waren de junioren B aan de beurt. Joany van Bodegraven had een matige start op balk maar wist zich keurig te herpakken en turnde haar wedstrijd zonder grote fouten uit. In de andere baan turnde Esmee Kools een foutloze wedstrijd. Dit resulteerde in een mooie eerste plaats voor Esmee en een tweede plaats voor Joany. 

In de laatste ronde was Manouk Haast, senior A, aan de beurt. Ook Manouk lukte het om een foutloze wedstrijd te turnen en werd met een puntentotaal van boven de 50 pnt knap eerste.

Alle turnsters die vandaag turnden hebben zich geplaatst voor de finale die plaatsvind in de maart april in Waalwijk. Ook Dewi, jeugd C, had zich al eerder geplaatst naar aanleiding van het resultaat van de vorige plaatsingswedstrijd. Loïs Hartog die in dezelfde categorie uitkomt zal dit seizoen helaas niet meer in actie komen i.v.m. een ernstige knieblessure.[n]