President Marc van Overveld van de Witheeren Lions met Ria Martens (links) en Claudia van Pul van Het Taalhuis.
President Marc van Overveld van de Witheeren Lions met Ria Martens (links) en Claudia van Pul van Het Taalhuis. Foto: Anita Heck

Taalhuis blij met gulle gift

ROOSENDAAL - Dinsdag 22 maart gaf de Chinese ambassadeur de heer Tan Jian, een lezing in de Kring in Roosendaal op uitnodiging van Lions de Witheeren. Tijdens deze boeiende avond, waar ook Peter Potman van het ministerie van buitenlandse zaken een verhaal vertelde, ging het hoofdzakelijk over de handelsbetrekkingen tussen China en Nederland. Hete hangijzers als de oorlog in Oekraine, werden echter niet geschuwd.

De opbrengst van deze avond werd gedoneerd aan Stichting Het Taalhuis te Roosendaal. Het Taalhuis is gevestigd in het Cultuurhuis aan de Bovendonk en geeft taallessen aan dames op zes verschillende niveaus. Daarnaast wordt ook fietsles gegeven, waarbij binnenkort ook ruimte komt voor mannen om fietsles te volgen. Op dit moment volgen dames met 25 verschillende nationaliteiten les bij het Taalhuis.

Onlangs heeft Het Taalhuis 6 digiborden gedoneerd gekregen via de Louis Porquin Stichting, met de gift van 3000 euro van de Witheeren gaan laptops aangeschaft worden om de digiborden aan te sturen. Met deze geweldige schenkingen kunnen de lessen op een hoger niveau getild worden. De bekendmaking daarvan afgelopen woensdag werd door de cursisten dan ook met luid applaus en gejuich ontvangen. Docenten en cursisten danken de gulle gevers.

Voor komend schooljaar heeft Het Taalhuis nog ruimte voor nieuwe taalvrijwilligers op diverse niveaus. Per direct kunnen vrijwilligers aan de slag voor het geven van fietslessen. Er gaat een extra dagdeel fietsles gegeven worden, dit keer aan een gemengde groep vrouwen/mannen.[n]