Afbeelding
Foto: Peter van Trijen

Urban Sports Park in Roosendaal opent tijdens FLEX Festival in mei

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Tijdens het FLEX Festival opent het Urban Sports Park in Roosendaal. Bij die gelegenheid wordt aan liefhebbers van Urban Culture in de breedste zin van het woord, getoond wat er allemaal mogelijk is in het park. Uiteraard met een omlijsting van podiumoptredens en een keur aan streetfood. 

Je kunt er nu al terecht, maar de officiële opening van het Urban Sports Park in Stadsoevers heeft nog niet plaatsgevonden. Op zaterdag 14 mei wordt er het FLEX –Urban Culture Festival georganiseerd, voor jong en oud. Met skate, rap, graffiti, een basketbal dunkcontest, suppen, DJ’s, freerun en nog veel meer. “Vanuit de gebruikers van het park kwam het idee om de opening met een jaarlijks terugkerend cultureel-maatschappelijk festival te organiseren. Een festival dat de volle potentie van het park laat zien. Dat gaan we doen”, vertelt Koen Vaas, medeorganisator van FLEX. 

Er zullen de hele dag door activiteiten en ook vrije trainingen zijn op de skatebaan, het freerun parcour en het basketbalveld. Op het water kun je suppen, er wordt een keur aan streetfood aangeboden en er zijn twee culturele podia. Bij de FLEXStage kunnen bezoekers urban dansoptredens, spoken word-artiesten, DJ’s en rappers verwachten. De SHOW OFF Stage is het creatieve podium waar het publiek een experience kan verwachten met lokale kleding van Benjamin Scheltema en exclusieve nikes van Sneakerhood. Je kunt hier zelfs je haren laten knippen door Barber Joe. “We werken zoveel mogelijk met lokale ondernemers en initiatieven om ervoor te zorgen dat de Urban Culture lokaal en regionaal gaat leven. FLEX brengt culturen samen, het is trendy, hip en je kunt helemaal jezelf zijn” , aldus Vaas. Het festival is gratis toegankelijk en mede mogelijk gemaakt door Roosendaal Citymarketing, Cultuur Verbindt Roosendaal, Stadsoevers en Trophies Events. Voor meer informatie en het inschrijven voor clinics, wedstrijden en contests, kun je terecht op www.flexfestival.nl.