Finish 2019.
Finish 2019. Foto: Koen Mol

Wouws Wielerweekend keert terug in 2022

Sport en vereniging

WOUW - Na 28 jaar afwezig te zijn geweest op de wielerkalender keerde in 2019 “de koers” een volledig weekend terug in Wouw.

Het werd een doorslaggevend succes en een nieuwe traditie leek te zijn geboren. Echter, de edities van 2020 en 2021 moesten meteen alweer worden geschrapt vanwege corona. Nu gelukkig alle activiteiten weer vrijgegeven zijn staat niets meer een nieuwe editie van het Wouws Wielerweekend in de weg. Op 27 en 28 augustus zal het dorp dan ook in het teken staan van fietsen en wielrennen in diverse facetten en onderdelen. Op zaterdag is er ruim baan voor toertochten met wellicht keuzes uit diverse afstanden. De zondag zal vooral in het teken staan van wedstrijden op het fraaie parcours dat ook in 2019 als strijdtoneel diende. Uiteraard mag de strijd om het Wouwse kampioenschap daarbij niet ontbreken. Aan de nadere invulling van beide dagen wordt momenteel hard gewerkt.

Wel heeft het comité al besloten om voortaan het laatste weekend van augustus het Wouwse Wielerweekend jaarlijks op de wielerkalender te zetten. Het wielerweekend maakt ook deel uit van de Roosendaalse wielerzomer met koersen in Roosendaal, Heerle, Wouwse Plantage, Nispen en Wouw en wordt ondersteund door het Wielerplatform Roosendaal.