Afbeelding
Foto: Koen Mol

Annemarie Snels schrijft haar tweede
thriller

ROOSENDAAL - De Roosendaalse schrijfster Annemarie Snels komt op 15 april met haar tweede boek: Herstart. Een verhaal vol intriges en onverwachte ontknopingen. Zaterdag 16 april tussen 14.00 en 16.00 uur signeert Annemarie Snels haar nieuwste thriller bij de Blz. Roosendaal, Dijkcentrum 16 in Roosendaal.

Herstart is de titel van de tweede thriller van Annemarie Snels (50) uit Roosendaal. Wraakgevoelens vanuit het verleden lopen als rode draad door dit boek vol intriges en onverwachte ontknopingen. Herstart speelt zich af in de Brabantse Biesbosch waar de personages vakantie vieren in Bed & Breakfast Libje! (Fries voor Leef!). Ze genieten van de rust en de natuur. Totdat de 11-jarige Fleur van het ene op het andere moment verdwijnt en er een lijk wordt gevonden op De Dood. En er gebeuren nog meer vreemde dingen in en rondom de Bed & Breakfast van de 35-jarige hoofdpersoon Maud. De thriller draait om de neiging hard weg te rennen voor het verleden dat je vervolgens ongenadig inhaalt en je toekomst volledig in de war schopt.

Enthousiaste reacties

Dankzij de enthousiaste reacties op en positieve recensies van haar thrillerdebuut Waterval, dat in 2020 eveneens bij Kabook Uitgevers is verschenen, kroop Annemarie Snels meteen weer achter de laptop voor haar tweede boek. “Het was super om dit verhaal te zien groeien, me in te leven in de personages die enorm van elkaar verschillen en ook een maatschappelijk thema (pesten en de gevolgen daarvan) te verwerken. Tegelijkertijd vond ik het spannend. Kan ik weer een boek schrijven dat in de smaak valt? 


Negen maanden schrijven

Natuurlijk is het fantastisch dat mijn debuut het best goed heeft gedaan en zelfs is genomineerd voor De Bronzen Vleermuis voor het beste thrillerdebuut, maar op dat idee heb ik jaren kunnen broeden. Over Herstart heb ik, van idee tot definitief manuscript, slechts negen maanden gedaan. Is het dan goed genoeg? Ben ik niet te snel tevreden? Die twijfel heb ik los kunnen laten op het moment dat mijn redacteur schreef: ‘Absoluut top gedaan. Het leest weer lekker vlot en het zit goed in elkaar. Elke personage draagt een geheim met zich mee en hoe is dat allemaal met elkaar verbonden? Dat maakt dit boek heerlijk om te lezen.’ Als iemand met zoveel leeservaring die mening deelt, sta ik meteen iets relaxter in het auteursleven.”

Annemarie Snels is qua schrijfstijl opnieuw ‘gewoon’  bij zichzelf gebleven. “Waterval voldoet helemaal aan alles wat ik zelf belangrijk vind in boeken: spanning, onvoorspelbaarheid en kunnen meeleven met alle karakters. Datzelfde heb ik met Herstart ook geprobeerd te doen. Het moet lezers een paar uurtjes spannend leesplezier geven, omdat ze kunnen wegduiken in een wereld waar plotwendingen elkaar snel opvolgen en waarbij je je constant afvraagt: waar gaat dit heen?”


'Het moet lezers een paar uurtjes spannend leesplezier geven'