De gemeente Roosendaal kiest  voor een maximale snelheid van dertig kilometer
De gemeente Roosendaal kiest voor een maximale snelheid van dertig kilometer Foto: Roland Pijnen

Rond alle scholen maximaal dertig kilometer per uur

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat rond alle scholen een verkeerszone instellen waar een maximumsnelheid geldt van dertig kilometer per uur. Uit onderzoek blijkt dat slechts 23 van de in totaal 42 scholen volledig in een 30 km/h zone liggen. Daarnaast wordt per school bekeken welke andere verkeersmaatregelen nodig zijn.


Op 8 juli vorig jaar heeft de gemeenteraad een motie over het onderwerp aangenomen. Daarin is gevraagd om actief in te zetten op het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom basis- en middelbare scholen in de gemeente Roosendaal, met daarbij als uitgangspunt dat de maximale snelheid rondom scholen wordt verlaagd naar dertig kilometer per uur.

In samenspraak met betrokken partijen, zoals schooldirectie, leerlingen, ouders en politie wordt per school beoordeeld welke maatregelen het gedrag van verkeersdeelnemers op die locatie het beste positief beïnvloeden. De afgelopen tijd is een inventarisatie gemaakt van alle schoolomgevingen. Ook is bekeken hoeveel ongelukken er zijn gebeurd. [n]