Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Met een drankje in de hand vertelt Wil van den Hout graag waarom hij vrijwilliger is bij Het Huis van de Westrand, een wijkhuis in de wijk Westrand. Bezoekers en gebruikers van het wijkhuis komen uit een brede diversiteit van culturen.

“Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar in het wijkhuis kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld bij de ‘Social Club’ en allerlei activiteiten als samen eten of sporten. Ik geniet van de lach op hun gezicht. We staan echt klaar voor de mensen, daar doen we het voor.”


DOOR MARLOES OTTE


Wil is 76 jaar en hoopt op minstens tien jaar bij het Huis van de Westrand vrijwilliger te kunnen zijn. Hij is van maandag tot en met vrijdag beschikbaar, ook ’s avonds. “Ik heb tien vingers die doen van alles wat, achter de bar staan, in de zaal helpen, wat klussen. Ik ben er zo vaak dat ze wel eens vragen of ik met bed heb meegebracht”, grapt Wil. 


Op woensdagavond gooit hij, tijdens zijn bardienst, een pijltje mee met het darten. Voor corona was Wil ook al eens naar het vrijwilligersfeest van Roosendaal voor Elkaar in Theater De Kring geweest. Hij vond toen vooral de ‘achter de schermen-rondleiding’ door de directeur Jan-Hein Sloesen leuk. Die werden ook dit jaar aangeboden.

 
Wil slaat het dit jaar over, hij luistert liever met een paar collega’s naar de live muziek van B-Swing en Coverband. Ook dit wijkhuis is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wil heeft een advies voor twijfelaars: “Als je tijd hebt en je kan het lichamelijk aan, kom het eens uitproberen, je bent van harte welkom!”