13 en 14 april

Vrijwilligersactie

10:00 | Brasserie T-huis/Humanitas

Bij Humanitas werken we vanuit mogelijkheden, eigen kracht, eigen regie en we doen dit vooral samen. Heb jij één tot twee uur in de week over om o.a. een stukje met een buurtgenoot op te lopen, kletsen met anderstaligen in het Nederlands en kennis te maken met andere culturen, luisterend oor te zijn voor buurtgenoten? Op Humanitas West-Brabant West staan al diverse vacatures. Kom langs in Roosendaal op  woensdag 13 april bij T-huis in Roosendaal (Dennescheerderdreef 11 van 10.00 -11.30 uur) donderdag 14 april op het kantoor van Humanitas in Roosendaal (Badhuisstraat 18 van 19.00-20.30 uur). Er is ook de mogelijkheid om al wandelend informatie te krijgen en je vragen te stellen.



EXPOSITIE

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Een onderdeel van de tentoonstelling zijn twee fotoseries: Mannen met potentie en De laatste dans. Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.


 

Donderdag 14 april

Paasontbijt met bingo

9:30 | Buurthuis Keijenburg

Buurthuis Keijenburg organiseert weer haar jaarlijks Paasontbijt. Donderdag 14 april, 09.30-12.00 uur. Sociale contacten door gezellig samenzijn! Heeft u zin in een gezellig Paasontbijt met aansluitend 2 rondjes bingo. Kaartjes zijn te koop aan de bar bij het buurthuis.

 

Rikken bij BSC

19:30 | Kantine BSC

Donderdag 14 april gaan we weer rikken in de zijzaal van de kantine van BSC. Net als de laatste keer rekenen we ook nu weer op veel tafeltjes. Aanvang 19.30 uur.


 

Zaterdag 16 april

LHBTI wandeling

15:00 | Lodge Visdonk

Roosendaalse Vrienden brengt mensen die op zoek zijn naar vriendschap met elkaar in contact. Ook worden er evenementen georganiseerd om inclusie te bevorderen en eenzaamheid tegen te gaan, bijvoorbeeld voor nieuwkomers en ook LHBTI. Vandaar deze wandeling op 16 april om 15.00u voor open-minded mensen. Een uurtje wandelen in Visdonk en daarna (op eigen kosten) gezellig wat drinken. We verzamelen bij de parkeerplaats van Visdonk Lodge. Geef je op via info@socialklus.nl. www.roosendaalsevrienden.nl


 

Buurtetentje en zaterdagavond bingo

18:00 | Wijkhuis de Wieken

Op zaterdag 16 april is er bij wijkbedrijf De Wieken weer het maandelijkse buurtetentje met aansluitend de zaterdagavond bingo. Voor het etentje kunt u zich aanmelden vanaf dinsdagochtend 12 april. Voor het etentje is de zaal open vanaf 17,00 uur waarna we om 18.00 uur gaan eten. Voor de bingo is de zaal open vanaf 19.30 uur, waarna om 20.00 uur de bingo begint.

 

Hervatting vieringen in Heerle en Moerstraten

21:00 | Lambertuskerk

De vieringen in de kapel in Heerle en in het dorpshuis de Parelmoer te Moerstraten zijn weer hervat. Volgens afspraak zullen deze gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur in de Parelmoer en op de derde zaterdag van de maand om 17.00 uur in de kapel te Heerle (tot de sluiting van de kapel op 1 december 2022). De eerstvolgende viering is op zaterdag 16 april om 21.00 uur Paaswake in de parochiekerk te Wouw.

 

Zondag 17 april

Paas speurtocht

11:00 | 

Op eerste Paasdag heeft Kiwanis een speurtocht in Wouw georganiseerd, waarbij de kinderen op zoek moeten gaan naar letters die verstopt zijn in Wouw. Zodra de gevonden letters in de juiste volgorde gezet zijn, vind je de locatie waar je de chocolade beloning op kan halen. Aanmelden via mail: info@kiwaniswouwzoomvliet.nl. Op 17 april zal om 11.00 uur naar dit email adres de plattegrond gemaild worden met daarop de gebieden, waar je de letters kunt vinden en per letter een hint. Ook op instagram story's (@kiwanis_wouw_zoomvliet) zullen vooraf hints geplaatst worden. De leukste paasfoto's die geplaatst worden op instagram worden ook beloond. Stuur daarnaast het Instagram account van Kiwanis even een dm met daarin de tekst: Ik (voornaam) doe mee met de winactie. Het account waarop de foto geplaatst wordt moet wel openbaar zijn, zodat wij van Kiwanis jullie leuke foto’s ook kunnen zien.

 

Bingo

13:45 | Fatimahuis

Zondag 17 april wordt in Het Fatimahuis een bingo gedraaid. Aanvang 13.45 uur. Zaal open 13.00 uur.

 

Dinsdag 19 april

Lezing Ulvenhoutse Voorbos

19:30 | MEC

Dinsdag 19 april van 19.30-22.00 uur in MEC T-huis Visdonk, Dennescheerdersdreef 11, Roosendaal. Lezing door: Ed Michels, natuurvereniging KNNV. Toegang gratis.


 

Woensdag 20 april

KBO Vitaliteitsdagen

9:00 | Sportpark Vierhoeven

Op woensdag 20 april en donderdag 21 april wordt in Roosendaal gestart met de eerste Vitaliteitsdagen van KBO-Roosendaal i.s.m. Aleco. Het doel is dat 55+ deelnemers door de metingen inzicht krijgen in hun vitaliteit en gezondheid. Locatie: Talentencentrum Zuidwest Nederland (Aleco), Sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 3 te Roosendaal. Deelname is gratis. Aanmelden: info@aleco.nl, tel. 0165-743005, KBO: Jan Hendrikx, janhendrikx.1@kpnmail.nl of George Bolmers gbolmers@gmail.com. Na uw inschrijving ontvangt u een bevestiging.

 

Cursus over verlies en rouw voor (ex) mantelzorgers

14:30 | Huis van de Westrand

Rouwen is het verwerken van groot verdriet. Verdriet door een overlijden maar kan ook door het verliezen van toekomstperspectief, opname partner, verliezen van gezondheid / werk. De cursus vindt plaats op 20 april, 4 en 18 mei, 1 en 15 juni en een terugkombijeenkomst op 13 juli. Aanvang 14.30-16.30 uur in Huis van de Westrand, Sint Lucasplein 3, 4703 HX Roosendaal. Deze cursus is gratis en je schrijft je in voor alle bijeenkomsten. Belangstelling? Meld je aan bij Mantelzorg Roosendaal mail: info@mantelzorgroosendaal.nl of bel met de Inwonersondersteuning Roosendaal, tel. 0165-750050.