Afscheidsconcert Willeke Alberti in De Kring.
Afscheidsconcert Willeke Alberti in De Kring. Foto: rechtenvrij

De Kring en Vier Het Leven: theaterbezoek voor ouderen

ROOSENDAAL - Theater De Kring gaat samenwerken met Stichting Vier Het Leven om theaterbezoek ook mogelijk te maken voor ouderen die minder mobiel geworden zijn of niet alleen naar het theater willen.


Vrijwilligers van Vier Het Leven halen ouderen thuis op, begeleiden hen tijdens de theateravond en brengen hen weer thuis. Op die manier blijven ouderen betrokken bij sociaal-culturele activiteiten die men anders moet missen, als men bijvoorbeeld alleen is komen te staan. De samenwerking gaat van start rond het afscheidsoptreden van Willeke Alberti op zondagmiddag 1 mei in De Kring. Vier het Leven verbindt mensen op hoge leeftijd met de maatschappij door op regelmatige basis sociaal-culturele activiteiten te organiseren en ouderen oprechte aandacht te geven. Vrijwilligers halen de ouderen (65+) thuis op en samen bezoeken zij een theatervoorstelling, film, concert of museum. Theater De Kring is enthousiast over de aanstaande samenwerking. Directeur Jan-Hein Sloesen: "Ouderen zijn een groeiende groep binnen de samenleving en dus ook onder onze bezoekers. In tegenstelling tot vroeger willen ouderen juist graag actief blijven, maar omstandigheden maken het soms moeilijk. Dankzij de samenwerking met Vier Het Leven is er altijd gezelschap, gewoon voor een praatje, maar ook voor assistentie.” We kijken er erg naar uit om rond het theaterconcert van Willeke Alberti op zondagmiddag 1 mei een leuke groep theaterliefhebbers te laten kennismaken met Vier Het Leven.”
Meer informatie: regiocoördinator Manon Stokvis: 0615067846, op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Kaarten zijn ook los te reserveren: www.dekringroosendaal.nl of 0165-555555 van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.30 en 16.30 uur.[n]