Afbeelding

Inwonersondersteuning Roosendaal helpt inwoners als het even niet mee zit

ROOSENDAAL - Er zijn momenten in het leven van mensen dat het soms even niet mee zit. Problemen in de relatie, bij de opvoeding, op het werk of rondom geldzaken of zelfstandig wonen, het kan van alles zijn. Inwoners uit de gemeente Roosendaal die in het dagelijkse leven vastlopen en behoefte hebben aan ondersteuning of advies, kunnen terecht bij Inwonersondersteuning Roosendaal. Irma Kapitein is medewerker bij Inwonersondersteuning Roosendaal en helpt dagelijks mensen op weg.


“Inwoners komen met de meest uiteenlopende vragen over gezondheid, zorg en welzijn bij ons terecht. Irma: “Ze zijn op zoek naar hulp bij de aanvraag van uitkeringen of een WMO, regelgeving en geldzaken, gezins- en relatieproblematieken, eenzaamheid, mantelzorg of bij bijvoorbeeld vragen over werk. Wij proberen de kern van een vraag te achterhalen. Wat is de vraag achter de vraag? De ene keer kan ik gelijk advies geven waarmee iemand geholpen is. Een andere keer verwijs ik door naar een zorg- of welzijnsorganisaties. We bieden ondersteuning op maat, waarbij de inwoner zelf de regie houdt.”

“Het is mooi om mensen écht verder te helpen. Zo belde laatst een man die een aanvraag wilde doen voor dagbesteding bij de WMO. Na het eerste gesprek bleek dat hij vooral behoefte had aan invulling van zijn dag. We zijn op zoek gegaan naar passend vrijwilligerswerk. Hij werkt nu in een wijkhuis en heeft het erg naar zijn zin. Maar ik spreek ook jongeren die zelfstandig willen gaan wonen en hierover advies vragen of mantelzorgers die overbelast raken en behoefte hebben aan ondersteuning. Ons doel is dat inwoners, als ze in de problemen (dreigen te) komen, weer regie krijgen over hun leven. Vaak is één gesprek al voldoende om hier richting aan te geven.”

De ondersteuning via Inwonersondersteuning Roosendaal is gratis. Je hebt er geen verwijsbriefje voor nodig.