Winnaars Jessica en Wouter, Ria en John waren afwezig die dag
Winnaars Jessica en Wouter, Ria en John waren afwezig die dag Foto: Robert van Gils

Team de Tullepetaone wint mix indoor tenniscompetitie

ROOSENDAAL - Eind maart werden in De Leeuwerik de laatste poule wedstrijden gespeeld van de mix winter competitie. Een competitie die startte onder Covid-19 maatregelen en daardoor met forse beperkingen te maken kreeg. 


Normaal zijn de zondagmiddagen van 12.00 tot 18.00 uur gevuld met wedstrijden en is het een drukte van belang. Echter al snel moest het wedstrijdschema flink aangepast worden aan de Covid-19 omstandigheden. Door de 1,5 meter maatregel en een sluitingstijd vanaf 17.00 uur kon alles weer opnieuw gepland worden. Het wegvallen van snuffelmarkten, toernooien en feestjes maakte het mogelijk om tot een opzet te komen met speeltijden van 12.00 tot 15.00 uur. Dit zodat iedereen de ruimte had tijdens het spelen en er toch nog enigszins sprake kon zijn van een gezellige nazit per team van 4 personen aan 1 tafel. 


Creatieve oplossingen

De zondag dat Max verstappen wereldkampioen werd was met de champagne aan alle tafels toch nog een onvergetelijk moment waarbij de onderlinge afstanden even vervaagde! Uiteindelijk kwam er in december nog een lockdown bij en moesten alle schema’s weer worden omgegooid. Toen er weer getennist kon worden en de horeca nog gesloten was kwamen er wederom creatieve oplossingen tijdens de wachttijden. Even naar huis tussen de wedstrijden, of boodschappen doen en koffie to go etc. overal was er een oplossing voor. Met als uiteindelijk het resultaat dat we juist voor aanvang van de KNLTB voorjaarscompetitie klaar waren met alle wedstrijden. 


Prijsuitreiking

Aansluitend na de wedstrijden op de laatste zondag was er eind van de middag de prijsuitreiking met een onderlinge gezellige nazit tot in de avond. In de 2e klasse werd de winnaar ditmaal het team G.S.M. In klasse 3 werd het Team Get a Grip uit Rijsbergen de winnaar. En in de 1e klasse was het Team de Tullepetaonen uit Roosendaal dat de eerste plaats wist te behalen. Het team bestaat uit: Jessica en Wouter Spoelder samen met Ria Kools en John Geerts. Overigens eindigde in deze klasse op de 2e plaats nog een team uit Roosendaal namelijk De Roosjes met als captain Dennis Frankfort. De mix competitie kan bestaan uit 5 klasse van 7 teams en er kunnen nog teams geplaatst worden het volgende seizoen. 


Interesse voor indoor competitie?

Heeft u interesse voor deze gezellige en sportieve indoor competitie dan kunt u contact opnemen met Robert van Gils van De Leeuwerik of eens kijken op de website: www.tenniscentrum.nu. De voordelen zijn dat het speelschema al voor aanvang bekend is en loopt van oktober t/m maart. U speelt maar 1x per maand een deel van de zondagmiddag van 12.00 tot 15.00 uur of 15.00 tot 18.00 uur. Tevens kunt u voor de winterperiode ook nog uw verhinderingen opgeven, waarbij zoveel als mogelijk rekening gehouden wordt. Een team moet bestaan uit minimaal 2 dames en 2 heren en het inschrijfgeld is relatief laag.[n]