Afbeelding
Foto:

Lenteconcert West Brabants symfonie orkest

BERGEN OP ZOOM - Altijd wordt het weer lente en hoe fijn is het om weer muziek te kunnen maken. Het West Brabants symfonie orkest  laat daarom zeer verheugd weten, dat er een heerlijk concert op het programma staat: ons Lenteconcert op zaterdagavond 21 mei in De Stoelemat (19.30 uur) en zondagmiddag 22 mei in De Kring (16.00 uur): een vrolijk concert met een Franse tint én met een geweldige eregast: Maarten Stalpers. 

Stalpers zal ons lenteconcert opluisteren met de prachtig gedragen klarinetsolo Adagio uit Mozarts Klarinetconcert én ook Franse chansons zingen. Maarten Stalpers is een begenadigd musicus met een indrukwekkende staat van dienst die verschillende muzikale genres beoefent en wij zijn daarom grenzeloos trots om hem te mogen begeleiden. Hoe mooi kan de lente zijn? 

Wat staat er allemaal op het programma? De 31e symfonie, Paris, van Mozart. Het Adagio uit het klarinetconcert van Mozart met als solist Maarten Stalpers. Franse chansons vertolkt door Maarten Stalpers; o.a. van Charles Aznavour, Julien Clerc, Jean Ferrat en Jacques Brel. De Hollandse Rhapsodie van Van Anrooy. 

Kom luisteren en genieten van dit vrolijke, maar ook aandoenlijke concert waar iedereen meteen een geweldig lentegevoel van krijgt: Joie de Vivre
Ons orkest is ook op zoek naar muzikanten. Door ‘natuurlijk’ verloop zijn er een paar leden node gestopt en wij willen dit gemis graag opvullen. Wij zoeken mensen met een groot hart voor muziek, vooral strijkers: contrabas, cellisten, altviolen, eerste én tweede violen. Ook zijn koperblazers (hoorn en trompet) van harte welkom in ons orkest. Op onze zoektocht naar nieuwe orkestleden, denken wij ook vooral aan mensen die vroeger een instrument hebben bespeeld; door drukke werkzaamheden geen tijd meer hebben gehad om te oefenen en te repeteren, maar wel nog een schitterend instrument ergens op zolder hebben liggen. Of je nu dertig, veertig of vijftig bent: aarzel niet, stof uw instrument af; er is niks mooiers dan muziek maken. Overwin uw schroom en kom gewoon een keer naar de repetitie in Wijkcentrum De Wieken in Roosendaal. Muziek maken is net als zwemmen: je verleert het niet. Kom anders gewoon een keer luisteren: de laatste woensdag van de maand is het open repetitie. En wie weet, gaat uw muzikale hart vanzelf de muziek weer voelen. Muziek maken: gewoon doen. De wereld wordt er mooier door.[n]