Advertentie
Advertentie Foto: Zonnebloem

Vrijwilligers Zonnebloem gezocht in Roosendaal

ROOSENDAAL - De Zonnebloemafdelingen in Roosendaal zijn met spoed op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Enthousiastelingen die zich willen inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking in Roosendaal.


Nu er weer van alles mag, zullen de afdelingen snel de draad oppakken en nieuwe activiteiten organiseren. Daarvoor zijn wel extra vrijwilligers nodig. De Roosendaalse afdelingen hebben behoefte aan vrijwilligers die regelmatig bij iemand op bezoek willen gaan, vrijwilligers die helpen bij activiteiten, vrijwilligers die helpen met het organiseren van activiteiten, vrijwillige bestuurders enz. Kortom, iedereen die wil helpen is welkom!

Zonnebloemvrijwilligers gaan op bezoek en samen eropuit. Daarnaast organiseren zij vakanties en activiteiten voor mensen die, als gevolg van een lichamelijke beperking, vaker alleen zijn dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. En voor velen is sociaal isolement helaas een dagelijkse realiteit. Als Zonnebloemvrijwilliger laat je deze mensen niet zitten. Je creëert momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.


Aan de slag
Nu de coronacrisis (zo goed als) voorbij is starten de afdelingen in Roosendaal snel met de organisatie van nieuwe activiteiten. Daarbij ligt de nadruk steeds meer op kleinschalige en een-op-een-activiteiten. Ook willen de afdelingen er de komende jaren voor nóg meer mensen in Roosendaal zijn. Dit kan echter alleen als er (veel) nieuwe vrijwilligers bijkomen. Help jij ook mee?
Vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem is niet alleen leuk om te doen, het geeft ook een goed gevoel om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken. Als nieuwe vrijwilliger koppelen wij je, als het even kan, aan een deelnemer met dezelfde hobby’s en/of interesses. Uit deze contacten ontstaan dan ook vaak hechte vriendschappen.


Kennismaken
Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken. Dan bekijken we samen waar jouw interesses liggen en hoe jij je het beste kunt inzetten. Neem contact op met Ruud van Beest via mailadres zonnebloemroosendaal@gmail.com of bel 0651616518. Kijk ook www.zonnebloem.nl/roosendaal.[n]