Woensdag 11 mei

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.

 

Bijeenkomst Bewonersplatform Kortendijk

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Bewonersplatform Kortendijk houdt op woensdag 11 mei haar maandelijkse bijeenkomst in wijkcentrum ‘t Dijksteeke. Enkele punten van de agenda zijn de slechte herbestrating na glasvezelkabel aanleg, plaatsing schakelkast container en ontwikkeling AB-speelveld met nieuwbouw De Cortendijck en De Saffier scholen. Bewoners van Kortendijk zijn van harte welkom. Aanvang 19.30-21.30 uur.

 

Donderdag 12 mei

Inloopspreekuur Bibliotheek

14:00 | Bibliotheek West-Brabant

Heb je moeite met lezen, schrijven en/of het werken met de computer? Bij de bibliotheek kunnen we je op verschillende manieren helpen. Je kunt bij ons terecht voor computerlessen, taaloefengroepen of cursussen. Het Inloopspreekuur is er ook voor vrijwilligers. Je kunt er bijvoorbeeld terecht voor geschikt lesmateriaal voor jouw cursist(en). Wil je meer informatie? Loop dan gerust binnen bij het Inloopspreekuur in de bibliotheek van Roosendaal (Markt 54a, Roosendaal) op donderdag van 14.00 tot 16.30 uur. Je kunt je vraag ook stellen door een mail te sturen naar digitaalhuis@bibliotheekwb.nl of te bellen naar 06 18052248.


 

Parkinson Café West-Brabant

14:00 | Dorpshuis De Schalm

Op donderdag 12 mei is er weer een nieuw Parkinson Café West-Brabant. Deze middag kunt u kennis maken met boksen bij de ziekte van Parkinson. Na een korte uitleg over de theoretische achtergrond kunt u zelf ervaren hoe het is om boksoefeningen te doen. De boksoefeningen worden ‘non-contact’ uitgevoerd, we stoten alleen in de lucht of op elkaars bokshandschoenen. Het Parkinson Café West-Brabant vindt plaats in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. Aanvang 14.00-16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.


Rikken bij BSC

19:30 | kantine BSC

Donderdag 12 mei gaan we weer rikken in de zijzaal van de kantine van BSC. Net als de laatset keer rekenen we ook nu weer op veel tafeltjes. Trek je jas aan en kom naar BSC voor een gezellig avondje kaarten. Aanvang 19.30 uur.

 

Vrijdag 13 mei

Seniorenbingo

13:30 | Buurthuis Keijenburg

Vrijdag 13 mei is er weer een levensmiddelen bingo in Buurthuis Keijenburg. Zaal open 13.00 uur. Aanvang 13.30 uur.

 

Seniorenbingo

13:30 | Buurthuis Keijenburg

Elke 2e vrijdag van de maand organiseert Buurthuis Keijenburg een levensmiddelenbingo. Vrijdag 13 mei, zaal open 13.00 uur, aanvang 13.30 uur.

 

Zondag 15 mei

Foto expositie Fotogroep ‘t Statiefje

11:00 | Cultuurhuis Bovendonk

Zaterdag 14 en zondag 15 mei houdt Fotogroep ‘t Statiefje haar jaarlijkse expositie, ditmaal voor het eerst in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 te Roosendaal. Op deze expositie tonen de leden van FG ’t Statiefje het werk wat zij in het afgelopen jaar gemaakt hebben. De expositie is op zaterdag 14 mei te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. Op zondag 15 mei is de expositie geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang en parkeren zijn gratis. Fotogroep ’t Statiefje is opgericht in 1973 en viert volgend jaar dus hun 50-jarig bestaan. De groep bestaat momenteel uit 28 enthousiaste vrije-tijdsfotografen, die wekelijks op de donderdagavond in Cultuurhuis Bovendonk bij elkaar komen om elkaars werk te bespreken of om een bepaald onderwerp te fotograferen.


 

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondag 15 mei bingo Het Fatimahuis. Aanvang 13.45 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.

 

Verrassend Meiconcert

15:15 | Lambertuskerk

De Concertharmonie van Muziekvereniging Roosendaal organiseert op zondag 15 mei een concert in de Lambertuskerk in Wouw. Eén van de te spelen stukken “Highlights from Chess” wordt begeleid door de 19-jarige Dinteloordse organist Martijn Pieterman. Harmonie Oranje uit Wouw zal na de pauze spelen. Aanvang 15.15 uur, kaarten reserveren bij concertharmonie@muziekverenigingroosendaal.nl


 

Maandag 16 mei

Longfondscollecte 16 t/m 21 mei

9:00 | 

In Roosendaal en Nispen wordt ook weer de jaarlijkse collecte voor het Longfonds gehouden in de week van 16 t/m 21 mei. Dit jaar wordt de opbrengst van de collecte o.a. gebruikt voor onderzoek naar voorkomen Astma bij kinderen. De organisatoren zijn al gestart met de organisatie en zoeken nog collectanten die enkele uren in die week willen helpen met collecteren. Vooral in de wijk Landerijen is extra behoefte aan collectanten. Opgeven en/of informatie bij Leon Brooijmans. Tel: 544627 of L.Brooijmans@home.nl.

 

Dinsdag 17 mei

Workshop ‘Teken je mee?’ - Vrijwilligersacademie

19:00 | Stichting Social Klus

Voor mensen met een beperking (Autisme, Licht Verstandelijke Beperking, Niet Aangeboren Hersenletsel, etc.) is visualiseren een mooi hulpmiddel omdat zij vaak meer moeite hebben om dingen te begrijpen en te onthouden. Tijdens deze workshop leer je hoe tekenen je kan helpen tijdens een gesprek. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om deel te nemen aan de workshop. Iedereen kan eenvoudige tekeningen maken. Het gaat er tenslotte om dat je elkaar begrijpt. Trainer: MEE West-Brabant. Locatie: Stichting Social Klus, Dokter Brabersstraat 12 Meer informatie en aanmelden: https://www.roosendaalvoorelkaar.nl/cursusaanbod/3299 of bel 0165 440244 / mail info@roosendaalvoorelkaar.nl


 

Woensdag 18 mei

Senioren pastoraat st Norbertus parochie

14:00 | Pastoraal Steunpunt Zuid

Woensdag 18 mei 14.00u in Pastoraal steunpunt Zuid, Kroevenlaan 100 in Roosendaal. Deze middag gaan we graag met onze senioren in gesprek rondom het voorjaar, bloemen en de mei maand-Maria maand. Wij vragen u een bloem mee te brengen. U mag vertellen waarom deze bloem, uw lievelingsbloem is. Alle bloemen schikken we in een mooie vaas tot een veelkleurig boeket voor Maria. We gaan de bloemenpracht dan plaatsen bij het beeld van de Moeder Gods in de St.Josephkerk. Aanmelden voor 14 mei bij seniorenpastoraat@sint-norbertusparochie.nl of bel 0165-534667.