Afbeelding
Foto: Mitchel Boomaars

Beweegpunten in Roosendaal voor 55+’ers: ‘Bewegen maar ook een bakje koffie of thee’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL – Sportservice Noord-Brabant (SSNB) zet zich in voor 55+’ers! Senioren die niet langer stil willen zitten, krijgen nu de kans om andere senioren te ontmoeten en lekker actief bezig te zijn. Onder het genot van een bakje koffie of thee gaat de beweegcoach met u in gesprek om te kijken welke activiteit er bij u past.

Sport en bewegen zorgt voor een betere conditie. Wanneer men ouder wordt kan sport en bewegen ervoor zorgen dat je niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal veel beter gaat voelen. De kans op chronische ziektes wordt hierdoor minder en je kan dagelijkse activiteiten die je graag doet langer blijven doen. Vanuit SSNB vinden we het belangrijk dat de senioren een divers aanbod krijgen om deze belangrijke voordelen op te kunnen doen.

In Roosendaal wordt er wekelijks een beweegaanbod voor senioren georganiseerd, waarbij sociale, mentale en fysieke aspecten terugkomen.

Beweegpunten in heel Roosendaal

SSNB zet zich in Roosendaal al jaren in voor de senioren. Vandaar dat u ook in andere wijken gebruik kunt maken van gratis beweegactiviteiten. Naast het Beweegpunt in het Centrum en de Tolberg, kunt u ook gebruik maken van de andere openbare beweegactiviteiten bij de stamtafel. 

In de Tolberg is dat iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur in De Bergspil, in het centrum is dat iedere dinsdag van 10.00 tot 10.30 uur in Bibliotheek Parrotia, in Kalsdonk is dat iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Stamtafel Wiekendael, iedere donderdag kan je van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij Stamtafel Waterland in de Tolberg en in de Dijken kan je iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht bij Stamtafel Dijksteeke.

“Bijna overal in Roosendaal zijn dus beweegpunten te vinden”. Zo spreekt Mitchel Boomaars. “De senioren moeten nu wel in beweging komen en langskomen! Al is het maar om een bak koffie of thee te drinken”. 

Heeft u vragen en bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, dan kunt u ook altijd mailen naar beweegcoach@ssnb.nl of kijk op de website www.ssnb.nl/Roosendaal  voor meer informatie .