Afbeelding
Foto:

Leerlingen De Heiberg lopen 3100 euro bij elkaar

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Vrijdagochtend 13 mei 2022 vond een groot sportfestijn plaats rondom basisschool De Heiberg: muziek, sportende kinderen én docenten, luidkeels aangemoedigd door het in grote getalen aanwezige publiek. Dat allemaal om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. 

Tussen 9 en 11 uur waren de Druivenberg, de Damastberg en het fietspad langs DE-Toltuin en de basisschool namelijk het decor voor een echte sponsorloop. Na een goede warming-up konden alle dertien klassen achter elkaar los gaan over de zeshonderd meter lange route. De onderbouw één rondje. De bovenbouw zelfs twee. Alwaar de weergoden zich gelukkig perfect aansloten bij de activiteit. 

Leerkrachten en helpende ouders moesten daarvoor al vroeg aan de slag. Om 8 uur werd de omgeving afgezet en omgetoverd tot een echt hardloopparcours waar gehold, gesprongen en gezweet werd. Zo kregen alle leerlingen voldoende ruimte deze fantastische prestatie te bewerkstelligen. 

Geld inzamelen

Dit allemaal samen met oud-leerling Thijs Kucmer. Op 1 mei 2020 verloor hij zijn vader Edwin aan de gevolgen van uitgezaaide nierkanker. Hij werd slechts 55 jaar. Hoewel het gezinnetje van Thijs hun man en vader niet meer zal terug krijgen, gelooft Thijs dat we samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer dood hoeft te gaan aan kanker. Daarom doet hij hardlopend mee aan Alpe d’HuZes. Hiervoor probeert Thijs minimaal €2.500,- op te halen, welke rechtstreeks gedoneerd wordt aan levensreddend kankeronderzoek. Via andere acties had hij al €2.000,- weten op te halen. Hij hoopte dat de sponsorloop van basisschool De Heiberg de resterende €500,- op zou gaan leveren. 

“Thijs is een voorbeeld van veerkracht, die wij alle kinderen willen meegeven. Het is bewonderenswaardig hoe hij het heftige afscheid en verlies van zijn veel te jonge vader omzet in een bijdrage om iets voor anderen te betekenen.”, aldus Linda Fase en Marian van Dun in een bericht van de directie van basisschool De Heiberg richting de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen. “Afgelopen week hebben we de enveloppen binnen zien komen. Het is hartverwarmend om de inzet en bijdrage van alle leerlingen te voelen. Wij zijn nu al trots op de solidariteit van onze school, ongeacht de uitkomst van het bedrag.”

Einduitreiking

Ter afsluiting van de ochtend vond op het schoolplein een einduitreiking van het bedrag plaats. De leerlingenraad kregen de eer het bedrag bekend te maken en de cheque te overhandigen aan Thijs. Waar dus gehoopt en verwacht werd de resterende €500,- op te halen, kwam het resultaat van de sponsorloop uit op het fantastische bedrag van €3.147,80. Dit bedrag zal naar verwachting nog verder op gaan lopen.  

Zowel de helpende ouders, als de directie en de betrokken docenten én Thijs zelf kijken terug op een geslaagde vrijdagochtend.