Lions-president Ramon van Zijderveld, wethouder René van Ginderen en voorzitter goede doelen commissie Jan Simons.
Lions-president Ramon van Zijderveld, wethouder René van Ginderen en voorzitter goede doelen commissie Jan Simons. Foto: Edwin Hendriks

12e Lions Roosendaal Asperge Event grandioos succes

ROOSENDAAL - Sinds 2019 kon Lions Club Roosendaal eindelijk de 12de editie van het inmiddels befaamde Asperge Event organiseren. Met een opkomst van bijna 200 deelnemers werd het een geweldige avond, met een dito opbrengst voor het goede doel. Kortom, de avond was een enorm succes! 


De weergoden waren ons goed gezind, want de zonnige maandag werd voortgezet met een mooie aangename avond, waarbij iedereen buiten op het terras te vinden was. De gasten werden door het Hooihuis voorzien van zes overheerlijke gerechten met asperges. 

De stemming zat er, mede door de muzikale ondersteuning van trio Très Bien, goed in. Mede op verzoek werden vele muziekstukken ten gehore gebracht. 


Opening

Rond de klok van 19.00 uur opende president Ramon van Zijderveld het event en benoemde met name het door ons gekozen goede doel, waarvoor de opbrengst van de avond bestemd was: de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in voormalig verzorgingstehuis ”De Brink”. 

Dit goede doel is zeker zéér actueel. Nota bene op de datum 9 mei, waarop Rusland de ‘Dag van de Overwinning’ viert, terwijl zij inmiddels al ruim 2 maanden oorlog voert in Oekraïne. Namens de gemeente Roosendaal, die samen met zorgorganisatie Groenhuysen De Brink beschikbaar stelde, was wethouder René van Ginderen aanwezig om alle genodigden toe te spreken over de opvang van deze vluchtelingen. 


Overhandiging cheque

Zoals gebruikelijk tijdens het Asperge Event werden er weer lootjes verkocht voor de loterij met mooie prijzen. 

De totale opbrengst, door ondersteuning van sponsoren, deelnemers en de verkoop van de lootjes mag een groot succes genoemd worden: aan het einde van de avond, na de trekking van de loterij, kon aan de wethouder een cheque overhandigd worden van
€ 9.000,- ! Met recht kunnen we met trots, plezier en tevredenheid terugzien op deze 12de editie van het Asperge Event van Lions Club Roosendaal.[n]