Competitieschaak jeugd.
Competitieschaak jeugd. Foto: Richard de Witte

Start 2e ronde competitie jeugd SV De Pion

ROOSENDAAL - De prijsuitreiking heeft vlak voor de vakantie plaats gevonden en hebben we een succesvol toernooi georganiseerd met maar liefst 49 deelnemers, iets waar we best trots op zijn.


Maar nu wordt langzaam maar zeker de eindsprint ingezet, want het einde van het seizoen komt steeds dichterbij.
We starten weer met een nieuwe verkorte competitie. We zijn afgelopen vrijdag gestart met de nieuwe competitie ronde. De groepen zijn opnieuw ingedeeld. Meer informatie over de nieuw samengestelde groepen vindt je op onze website www.depion.nl. Iedere groep bestaat uit 8 kinderen, behalve de C1 en C2, daar strijden zes kinderen in om de prijzen. De winnaar van de A1-groep wordt jeugdclubkampioen van dit seizoen! Dat is dus extra spannend, maar voor de andere kinderen is er dit keer dus ook meer kans om een beker te winnen!


Examen
In de lagere stappen (1, 2 en 3) wordt er de komende weken in ieder geval naar het examen toegewerkt. Het proefexamen zal voor stap 1 en stap 2 op 20 mei plaatsvinden. Voor Stap 3 zal dit door de trainer tijdens de les worden aangegeven.
Wordt het echte examen niet gehaald, dan is er twee weken later nog een herexamen mogelijk. Dat is goed om te weten dus, ook als je 24 juni niet aanwezig kan zijn.


Senioren
Ook bij de seniorenafdeling van De Pion wordt er druk geschaakt, natuurlijk elke vrijdag avond tijdens de keizercompetitie, maar ook tijdens de externe schaakpartijen tegen andere schaakclubs, in competitie verband.[n]