Afbeelding
Foto: Edwin Mijnsbergen

Roosendaal biedt opvang aan vijftig asielzoekers vanuit Ter Apel

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal gaat, net als andere gemeenten in Nederland, een tijdelijke opvanglocatie openen voor asielzoekers vanuit Ter Apel. “De huidige situatie in Ter Apel is schrijnend. Vanuit gemeente Roosendaal dragen wij in deze (crisis)situatie ons steentje bij”, aldus wethouder René van Ginderen. 

De opvang wordt gerealiseerd in een voormalig bedrijfspand aan de Wijnkorenstraat in Roosendaal. “Aan deze opvang is ontzettend hard gewerkt, zowel ambtelijk als bestuurlijk, want plekken om mensen op te vangen zijn zeer schaars in Roosendaal”, aldus de gemeente. Er is volgens de gemeente goed gekeken naar de omgeving van de opvanglocatie. Deze vijftig extra plekken hebben geen invloed op de huidige woningvoorraad.

De tijdelijke locatie is vanaf komende week beschikbaar voor de minimale periode van drie maanden. “Ook Roosendaal neemt de verantwoordelijk die past bij de omvang van onze gemeente en de nijpende situatie die plaatsvindt in Ter Apel. Die situatie is namelijk ongehoord en ongekend voor een land als Nederland”, aldus burgemeester Han van Midden. De gemeente werkt nauw samen met het Rode Kruis om de mensen een veilige omgeving te bieden.