De overlast in de Gastelseweg wordt verder aangepakt
De overlast in de Gastelseweg wordt verder aangepakt Foto: Remko Vermunt

Gemeente en Poolse supermarkt zetten nieuwe stap in tegengaan van overlast

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal en de Poolse supermarkt Swojska Chata aan de Gastelseweg zetten zich gezamenlijk in om te komen tot verbetering van de veiligheidsgevoelens en leefbaarheid in de buurt. De gemeente heeft daarom, net als de supermarktmanager en supermarkteigenaar, een handtekenign gezet onder een intentieovereenkomst.

Door omwonenden van de supermarkt aan de Gastelseweg wordt al langere tijd overlast ervaren, deels veroorzaakt door gedragingen van bezoekers van de supermarkt. Vanuit de gemeente zijn de afgelopen periode verschillende acties ondernomen om de klachten en overlast die wordt ervaren, te beperken. Deze acties vinden hun oorsprong in een maatregelenpakket dat eerder dit jaar door de Roosendaalse gemeenteraad werd vastgesteld.

Uitvoering maatregelen
Het pakket aan maatregelen, o.a. betere parkeervoorzieningen, vergroening van de openbare ruimte, het beperken van de rijsnelheid, het tegengaan van verkeerd parkeren en het bestrijden van urineren op straat, is bijna volledig uitgevoerd. Aan de laatste maatregelen wordt op dit moment gewerkt. Om het maatregelenpakket extra kracht bij te zetten, worden in de intentieovereenkomst met Swojska Chata nadere afspraken gemaakt die gericht zijn op gedragsbeïnvloeding van bezoekers van de supermarkt. Swojska Chata zet zich graag in om een positieve bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in de buurt.

Evaluatie

Periodiek vindt een evaluatiegesprek plaats tussen de gemeente, de bedrijfsleider van de supermarkt en de buurtbewoners. Afhankelijk van de resultaten wordt tijdens deze momenten bekeken of een aanpassing van het maatregelenpakket wenselijk en mogelijk is.