Afbeelding
Foto: Eric de Regt

Afvalcontainers bij De Omgang in Wouw worden ondergronds

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Nog voor het eind van het jaar worden de afvalcontainers aan de zijkant bij het parkeerterreintje van winkelcentrum de Omgang ondergronds geplaatst. Dat laat het college weten op vragen van Eric de Regt (VLP). 

“Rondom het containerparkje is het al maanden een rommel. Afval wordt vaak bijplaatst, onkruid tiert welig, het is vies, onveilig en de bestrating ligt al maanden onaangeroerd open. Het ziet er, nog zacht gezegd, verre van uitnodigend uit”, stelde De Regt in zijn vragen aan het college. Hij wilde dan ook weten wat de gemeente gaat doen om deze overlast tegen te gaan.

De gemeente laat nu weten op de hoogte te zijn van het bijplaatsen van het afval. “De open liggende bestrating is veroorzaakt door een werknemer van een kabelmaatschappij en was niet bekend bij de gemeente. Hierop is meteen actie ondernomen.”

Een half jaar geleden is op deze locatie als proef een PBD container geplaatst. Mede om te zien hoeveel behoefte er op deze locatie is voor deze grondstofsoort. “De ervaring leert dat deze bak goed wordt gebruikt. Daarom zijn de eerste stappen reeds ondernomen om hier ondergrondse containers te plaatsen.” Die moeten voor het eind van het jaar gerealiseerd zijn.