2 jeugdploegen bij de start
2 jeugdploegen bij de start Foto: Paul Gmelich

Jeugd roeiwedstrijden op de Nieuwe Roosendaalse Vliet

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zondag 22 mei organiseerde de Roosendaalse Roeivereniging de Regio Jeugdwedstrijd voor de Zuidelijke Roeibond. De deelnemende roeiverenigingen kwamen uit Breda, Tilburg, Eindhoven, Cuyk en Nijmegen.

De afstand voor de jeugd t/m 14 Jr was 500m  en voor de oudere jeugd 15 t/m 18 jaar 1000m. De jeugdleden roeiden meerdere keren tegen elkaar, alleen of in ploegverband gedurende de 6 startblokken. De meegekomen ouders en jeugdcoaches konden de wedstrijden  goed volgen langs de mooi gelegen Nieuwe Roosendaalse Vliet. Velen hadden hun stoeltjes meegenomen en konden tegelijk van het mooie weer genieten. De vele vrijwilligers van de Roosendaalse Roeivereniging hebben een grote bijdrage geleverd aan het succes  van deze wedstrijddag. De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking en de winnaars konden met trots het thuisfront hun medaille laten zien. Na een schitterende dag was iedereen blij dat na 2 jaar corona deze  jaarlijkse Jeugdwedstrijd weer door kon gaan.

Het weekend er voor is de Roosenregata voor de 2e maal geroeid. Dit is een estafette met een wedstrijd karakter. In ploegen wordt er naar Breda en terug geroeid, een tocht van 68 km. Er zijn onderweg 3 wisselplaatsen waarbij de snelheid van het wisselen uiteraard van belang is voor de eindtijd van de ploeg. Deze marathon was wederom een groot succes met 9 boten op het water.

Als vereniging is het fijn om te zien dat er weer gezelligheid en bedrijvigheid is. Leden weer onbekommerd kunnen roeien en in beweging kunnen zijn. mocht jij nu ook geïnteresseerd zijn in de roeisport neem dan eens een kijkje op onze website en mail ons voor de mogelijkheden. Roeien is voor iedereen, ongeacht de leeftijd, een hele fijne manier om in beweging te zijn.