Philip Gravestein overhandigd bloemen aan Thecla en Tjeu Segers
Philip Gravestein overhandigd bloemen aan Thecla en Tjeu Segers Foto: Jose Swart

Bridgeclub Roosendaal vierde 75-jarig bestaan

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op 28 mei is het 75 jarig bestaan gevierd van Bridgeclub Roosendaal in Buurthuis Kalsdonk. De club is opgericht op 7 juli 1945 en bestaat dus bijna 77 jaar. Eerder vieren was door Corona niet mogelijk. De club wilde toch graag bij dit heuglijke feit stilstaan en heeft de eerst de beste gelegenheid te baat genomen om het te vieren. 

Om half een werden de leden ontvangen in het versierde Buurthuis. Om één uur opende Jose Swart namens de feestcommissie de festiviteiten en gaf de microfoon over aan voorzitter Philip Gravestein, die wat bijzondere punten over het rijke clubverleden memoreerden.

Oprichters op 7 juli 1945 waren de heren Rademakers, Roset, De Nies, Van Geel en Martens. De club begon met 60 leden en groeiden snel naar 75. Er werd gespeeld op diverse locaties in Roosendaal (Vrouwenhof, Westend, Erato, Goderie, Hotel Central, Zeelandia, Big Ben) en vooral in zaal van Ekelen, later zaal Burgerhout geheten waar de club 37 jaar tot de sluiting ervan speelden. Aanvankelijk alleen op donderdag maar door een overvolle wachtlijst destijds vanaf 1986 ook op de dinsdagavond. In 2014 kwam daar ook de woensdagmiddag bij. Eind jaren tachtig had de club 190 leden. Momenteel zijn dat er 90 ben wordt er op dinsdag en donderavond gespeeld in Buurthuis Kalsdonk en op woensdagmiddag in Wijkhuis de Wieken Er werden bloemen uitgereikt aan erelid Jose Swart en aan de persoon die het langst onafgebroken lid was van de vereniging: Frank Lenaers. Ook waren er bloemen voor het echtpaar Tjeu en Thecla Segers die op deze dag 57 jaar getrouwd waren en ook al 39 jaar lid zijn. Als laatste kreeg Annette Breugelmans een boeket voor zeer veel jaren bediening van de clubleden, vooral in zaal Burgerhout. Ook nu was ze weer present tot verrassing en genoegen van veel leden. Philip eindigde met een leuk verhaal over hoe buitenstaanders het bridgespel zouden kunnen ervaren. Hij had de lachers op zijn hand. Op de achtergrond werden in een diapresentatie nog wat historische gebeurtenissen van de club getoond waarbij o.a. oud ereleden Jan Lenaers, Bert van Lammeren en Ad van Mechelen voorbij kwamen en oud wedstrijdleiders Jack Musters en Heleen Bax, die zelf ook nog even aanwezig was. Uiteraard werd er ook gebridged. Onder leiding van wedstrijdleider Lianne Sorber werden 6 ronden gespeeld van 4 spellen. Edwin Rommers en Hans van Crugten wonnen het toernooi voor Lia Reijnders met Henk Bakker en Ben en Riet Vroman. Halverwege werd het toernooi even onderbroken om het glas met bubbels te heffen op het 75 jarig bestaan van de club. De dag eindigde met een buffet waar volop van werd genoten. Bridgeclub Roosendaal kijkt terug op een zeer geslaagde viering van het jubileum. Op naar de 80. 

Zomercompetitie

Je kunt kennismaken met Bridgeclub Roosendaal in Buurthuis Kalsdonk tijdens de zomercompetitie, die start op donderdag 2 juni. Kosten 3 euro per paar waarvoor leuke prijzen zijn te winnen. De aanvang is 19u30. Er wordt iedere donderdagavond gespeeld tot en met 21 juli. Je hoeft je hier niet van te voren voor op te geven, wel graag op tijd aanwezig in Buurthuis Kalsdonk, Rector Hellemonsstraat 2A Roosendaal. 

Leren bridgen

Wil je leren bridgen dan kan dat ook, want op donderdag 22 september a.s. start er weer een bridgecursus voor beginners. Docent is Berna de Kok. Informatie bij bcrsecretaris@gmail.com.