Cantando zondag 29 mei 2022
Cantando zondag 29 mei 2022 Foto: A.Papendorp

Vrouwenensemble Cantando weet te bekoren

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Alle ingrediënten voor een echt meiconcert waren zondagmiddag 29 mei aanwezig. Locatie de Tolbergse Schuurkapel gelegen in het frisse lentegroen, een intieme setting, de kapel gewijd aan Maria, meimaand en een vrouwenkoor met uitsluitend Ave Maria’s van diverse componisten.

Na een gedwongen periode van niet kunnen zingen en uitvoeren, was het voor het Bevelands Vrouwenensemble Cantando, een groot genoegen om gast te kunnen zijn in deze post-coronaperiode in de Tolbergse Schuurkapel. Het ensemble o.l.v. de altijd weer inspirerende dirigente Gunita Kronberga, bracht een fraai, harmonieus samengesteld programma waaruit duidelijk werd dat menig componist in zijn bestaan niet om Maria heen kon. In diverse composities, of het nu romantisch was of modern van toonzetting, werd Maria bezongen. Op prachtige wijze begeleidde Edu de Goffau de uitvoerenden aan de piano.

Na deze uitvoering vertrokken de leden van Cantando met een voldaan gevoel terug richting Zeeland, Daar pakt men binnenkort de draad weer op met nieuw repertoire voor de Adventsperiode eind november. Wie weet zien we hen dan weer terug.