EXPOSITIE

Zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Een onderdeel van de tentoonstelling zijn twee fotoseries: Mannen met potentie en De laatste dans. De fotoseries geven u een inkijkje in de verschillende fases die Marieke in dit proces heeft doorlopen. U ziet in de fotoseries dat de ene generatie naar een partner zocht in de dansschool, en de andere generatie doet dat op een andere manier, bijvoorbeeld via het internet of Tinder. Elk werk gaat op zijn eigen manier over de verbinding met een ander én over de verbinding met uzelf. Want liefde vinden, hoe doet u dat?Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.


 

Ontmoeting speciaal voor jongeren

17:00 | JOC

Maak jij je dagelijks zorgen om een familielid? Bijvoorbeeld om je broertje met autisme, of je zieke vader of moeder? Je zorgt misschien ook wel voor diegene of helpt veel mee in het huishouden. Shira (23), Hanna (16) en Sara (20) weten hoe het is om voor een naaste te zorgen. Ze merken dat het fijn is om ervaringen te delen. Omdat ze in een vergelijkbare situatie zitten begrijpen ze elkaar. Regelmatig komen ze samen om te chillen en te praten. Sluit gerust een keer aan. Je bent altijd welkom! Kom je ook? De volgende bijeenkomst is woensdag 1 juni 2022 in het JOC, Sint Josephstraat 14A Roosendaal. We ontmoeten elkaar om 17.00 uur tot ongeveer 20.00 uur. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Je mag ook een vriend of vriendin meenemen. Shira, Hanna en Sara zullen ook aanwezig zijn. Meld je voor 30 mei aan via: www.mantelzorgroosendaal.nl.

 

Buurtgezinnen houdt presentatie bij bewonersplatform Kortendijk.

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Bewonersplatform Kortendijk heeft woensdag 1 juni haar maandelijkse bijeenkomst in ‘t Dijksteeke. Op uitnodiging van het Bewonersplatform zal Mw Anouska Vos-Dirksz een presentatie geven over Buurtgezinnen. Anouska zal uitleggen wat Buurtgezinnen kunnen betekenen voor gezinnen in onze wijk. De reguliere vergadering start om 19.30 uur tot 20.15 uur. Vanaf 20.15 uur is er een inloop voor de presentatie van Buurtgezinnen die om 20.30 uur aanvangt. Afsluiting is rond 21.30 uur. De toegang is vrij en gratis. Koffie, thee of water wordt u gratis aangeboden door het Bewonersplatform. U bent van harte welkom in wijkcentrum ‘t Dijksteeke, Dijkcentrum 191 in Roosendaal.

 

Donderdag 2 juni

Parkinson Café West-Brabant

14:00 | Dorpshuis De Schalm

Op donderdag 2 juni is er weer een nieuw Parkinson Café West-Brabant. Dit keer behandelen we het onderwerp: Patiënt en Partner zelfmanagement Educatie Programma voor alle chronische aandoeningen – PPEP4ALL. In deze bijeenkomst vertellen we u meer over het PPEP4ALL programma. Dit programma biedt zowel u als uw partner handvatten om beter te leren omgaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Het Parkinson Café West-Brabant vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in het Dorpshuis De Schalm, Herelsestraat 100 in Heerle. De Schalm is gevestigd in de Gertrudiskerk, de ingang bevindt zich in de Herelsestraat. U bent van harte welkom. De inloop is vanaf 13.30 uur. Het Parkinson Café start om 14.00 tot 16.00 uur. In de omgeving kunt u gratis parkeren.

 

Studieavond met Peter Pellemans

20:00 | Levensschool

Op donderdag 2 juni is er in Roosendaal een studieavond met spreker Peter Pellemans. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De Derde Tempel in Jeruzalem. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Christenen voor Israël en vindt plaats in De Levensschool, Benedendonk 1, 4707 TZ Roosendaal. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. Belangrijk tijdens deze lezing is de tekst in Ezechiël 43:4: “En de heerlijkheid van de HEERE kwam het huis (De derde Tempel) binnen via de poort die op het oosten uitzag.” U bent van harte uitgenodigd voor de lezing.Peter Pellemans is getrouwd en heeft twee kinderen. In 1988 kwam hij tot geloof. Als oud-voorganger heeft hij vele jaren mogen dienen in een gemeente in Weert (Limburg). Peter is o.a. ook actief als docent voor de cursus Jewish-roots. Deze cursus behandelt de joodse wortels van het Christelijke geloof.

 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 2 juni wordt er in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Vrijdag 3 juni

Inloop FAMEUS Roosendaal

13:30 | Fameus

Op donderdag en vrijdag is er bij FAMEUS Roosendaal een inloop. Tijdens deze inloop is er ruimte om in gesprek te gaan met andere personen over verschillende onderwerpen/problematiek. U wordt ontvangen door een gastheer of gastvrouw en er is koffie en thee aanwezig. De inloop duurt van 13:30 uur tot 15:30 uur.

 

Hervatting vieringen in Heerle en Moerstraten

19:00 | Dorpshuis De ParelMoer

Volgens afspraak zullen de vieringen in de kapel in Heerle en in het dorpshuis de Parelmoer in Moerstraten gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur in de Parelmoer en op de derde zaterdag van de maand om 17.00 uur in de kapel te Heerle (tot de sluiting van de kapel op 1 december 2022). De eerstvolgende viering is op vrijdag 3 juni om 19.00 uur in Moerstraten.

 

Zaterdag 4 juni

Inzameling bij de St. Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 4 junij houden we van 10.00 tot 12.00 uur weer de maandelijkse inzameling van kleding en schoenen voor Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood. Ook kunt u spullen aanleveren voor de snuffelmarkt en de boeken- en platenmarkt, alles bij de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 4 te Roosendaal. De kleding moet schoon, droog en heel zijn, en liefst in gesloten zakken zitten. Schoenen graag apart. Ook accessoires als riemen, tasjes, sjaals e.d. nemen wij graag aan. De spullen voor de markten moeten heel en bruikbaar zijn en apparaten moeten werken. Oude mobieltjes, draagbare telefoons en brillen zijn van harte welkom, evenals lege inktpatronen! Vanwege onze beperkte opslagmogelijkheid kunnen wij geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen!

 

Platenbeurs

11:00 | 

Op de Roosendaalse Oude Markt wordt op zaterdag 4 juni weer een gezellige platen- en cd-beurs georganiseerd. Platenboeren uit het hele land bieden tientallen meters aan lp’s, cd’s en singles te koop aan. Uitrusten kan op een van de vele terrasjes. De Roosendaalse Platenbeurs, zaterdag 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur op de Oude Markt, ter hoogte van de Bibliotheek. https://www.facebook.com/events/708707613648616

 

Vrije inloop TTR Fiksclub

14:00 | Huis van de Westrand

De Roosendaalse TTR Fiksclub komt op zaterdag 4 juni voor de laatste keer voor de zomer bij elkaar, als altijd tussen 14.00 en 16.30 uur in het Huis van de Westrand, St. Lucasplein 3, Roosendaal. Aanmelden is op dit moment niet nodig. Inloop tot 16.00 uur. Op onze site ttroosendaal.nl vindt u enige dagen van tevoren ook de verwachting welke fiksers aanwezig zullen zijn.

 

Zondag 5 juni

Bingo in Het Fatimahuis

13:45 | Fatimahuis

Zondag 5 juni wordt er in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur.