Standaard Luik O15 winnaar van de Leo Rijpert Cup 2022.
Standaard Luik O15 winnaar van de Leo Rijpert Cup 2022. Foto: Wim Broeren

Internationaal toernooi Leo Rijpert Cup erg geslaagd

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - “Het was gewoon erg fijn en gezellig om na ruim 2 seizoenen weer terug te zijn met ons internationaal toernooi. We kijken dan ook terug op een heel geslaagd voetbaltoernooi, waarvoor we de afgelopen dagen vele complimenten van deelnemende teams en bezoekende supporters hebben gekregen. Het toernooi stond weer als vanouds”.

Op donderdag 26 mei en zondag 29 mei werd op Sportpark Kortendijk gestreden door diverse top betaald voetbal organisaties en topamateurs. De strijdlust was op beide dagen gelijk, maar de tegenstelling qua weer tussen beide dagen was enorm: de 26e veel zon en 24 graden; de 29e veel regen en 14 graden. Op beide dagen hadden we hele mooie teams, veel wedstrijden en veel strijd.

Mooi dat RSC Alliance een dergelijk onderscheidend toernooi kan organiseren, best uniek in zijn soort en omvang in de Roosendaalse ‘voetbalwereld’.

26 mei werd het onder 15 toernooi gewonnen door Standard Luik, die in de finale Go Ahead Eagles versloeg met 1-0. Op de 3e plaats eindigde Sparta Rotterdam. De prijs voor de beste keeper ging deze dag naar de keeper van Standard Luik, Louis Bouron en de beste speler van het toernooi was Giannino Vianello van Sparta Rotterdam. Hopelijk gaan we deze jongens nog terugzien in hun veelbelovende carrières. De sportiviteitsbeker werd deze dag gewonnen door De Graafschap.

Op 29 mei werd het onder 13 toernooi gewonnen door NAC Breda. Zij waren in de finale met 3-0 te sterk voor KMSK Deinze. De 3e plaats werd behaald door FC Eindhoven. Beste keeper van de O13 werd Mats Karijopawiro van FC Eindhoven en ook de beste speler speelt bij FC Eindhoven. Zijn naam is Mohamed Allahjabou. De sportiviteitsbeker werd door de beoordelende scheidsrechters toegekend aan FC Dordrecht.