In 2018 deden Mart en Jos voor het eerst mee met Bike voor Parkinson met het team
In 2018 deden Mart en Jos voor het eerst mee met Bike voor Parkinson met het team "Groenhusen fietst voor Parkinson'. Op de foto staan tevens Bas Bloem (Radboud UMC) en Michael Boogerd. Foto:

WY fietsen voor Parkinson

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op 3 september 2022 fietsen mensen met Parkinson, hun vrienden en familie, onderzoekers en zorgverleners weer schouder aan schouder door Zuid-Limburg. Marit en Jos Voeten gaan dit jaar voor de vijfde keer meefietsen, samen met andere YOPPPERS (jonge mensen met Parkinson) uit West-Brabant.

Niet dodelijk, wel ongeneeslijk Jos heeft de diagnose Parkinson in 2016 gekregen. “Het goede nieuws is dat de ziekte niet dodelijk is en niet besmettelijk, maar bij de huidige kennis van zaken is de ziekte nog wel ongeneeslijk.” Mede daarom fietst Jos samen met Marit sinds 2018 mee met Bike voor Parkinson. Een van de doelen is namelijk geld inzamelen voor de ontwikkeling, verspreiding en toepassing van kennis over de ziekte. Gezellig en gezond Geld inzamelen is niet het enige doel op 3 september. Het is ook een gezellig evenement met het weerzien van en kennismaken met lotgenoten en andere betrokkenen bij de ziekte: partners, familie, onderzoekers en zorgverleners. En natuurlijk is fietsen zelf ook goed voor de gezondheid. Tenminste in de juiste dosering. Uit ervaring weet Jos wel dat te lange tegen een steile helling blijven opfietsen niet persé bevorderlijk is voor de gezondheid. “Zodra mijn rechterarm gaat trillen moet ik gaan opletten en gas terugnemen”.

Meefietsen? Woon of werk jij in West-Brabant? Heb je zelf Parkinson of ken je mensen die Parkinson hebben?

En wil jij samen met ons team Parkinson de wereld uit fietsen? Stuur dan een pb naar Jos Voeten op Linkedin, facebook of Insta. Wil je ons sponsoren? Ga dan naar onze aktiepagina op voorparkinson.nl (WY fietsen voor Parkinson).