Podium 2019
Podium 2019 Foto: Koen Mol

Programma Wouws WIelerweekend 2022 rond

Sport en vereniging

WOUW - Het Wouwse Wielercomité heeft de afgelopen weken hard gewerkt om de programmering van het tweede Wouwse Wielerweekend rond te krijgen en dat is gelukt. Het eerste wielerweekend vond in 2019 plaats. Vanwege corona werden helaas de edities van 2020 en 2021 geschrapt, maar dit jaar vindt het evenement weer plaats. Twee dagen lang, 27 en 28 augustus, zal in Wouw alles draaien om het fietsen, zowel recreatief als in wedstrijdverband. 

Zaterdag 27 augustus staat in het teken van de toertochten en een gezinstocht. Bij de toertochten kan men kiezen uit tochten van 80 km en 140 km waarbij men tussen 08.00 uur en 11.00 uur kan vertrekken. De route kan individueel worden gereden of in groepsverband en gaat via mooie Brabantse wegen naar het Antwerps Havengebied en over Zeeland weer terug. In de middag is er een gezellig familierit van 35 km. 

Alle tochten vertrekken vanuit Café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat in Wouw.

Wedstrijddag

Zondag 28 augustus is het wedstrijddag. In diverse categorieën wordt gestreden om de overwinning en de premies. De dames starten om 11.00 uur en rijden 40 km. Dames uit de voormalige gemeente Wouw (geboren, gewoond of nog woonachtig) strijden meteen om het Wouws kampioenschap. Om 12.15 uur start de D-categorie over 50 km en om 13.30 uur rijden de amateurs over 60 km. Om 15.15 komen de diverse jeugdcategorieën, van 5 jaar tot 12 jaar, aan bod in een dikken-banden-race op een verkort parcours. Tot slot, om 16.30 uur, rijdt de SP-categorie een koers van 30 km, waarbij gelijktijdig de strijd om het Wouws Kampioenschap bij de heren plaatsvindt. 

Start en finish is steeds bij Café Zalen Donkenhof. Het parcours loopt via de Roosendaalsestraat, Martel, Graaienhil, Omgang, Molensingel, Roosendaalsebaan en weer de Roosendaalsestraat.  Voor toeschouwers is de toegang gratis. 

Informatie en/ of inschrijven

Alle informatie en inschrijvingsmogelijkheden zijn uitgebreid terug te vinden op de vernieuwde website www.wouwswielerweekend.nl