Wethouder Evelien van der Star lost startschot op NK WFN

ROOSENDAAL - Op zondag 12 juni lost wethouder Evelien van der Star het startschot op het NK WFN. Het startsein voor het begin van het Nederlands wielerkampioenschap, welke aan de rand van Roosendaal vlak naast het Red Band Sportpark verreden wordt.


Hieraan mogen alle renners met een licentie van een bond die bij ons aangesloten is meedoen.


Wat is de WFN?

De WFN is een officieel samenwerkingsverband tussen de wielerbonden in Nederland. De WFN heeft tot doel om door middel van harmonisering van regels en rechten, de startgelegenheid van alle renners in de breedtesportcategorieën te vereenvoudigen en mogelijk te maken. Uitgangspunt hierbij is dat de eigen identiteit van de bonden gehandhaafd blijft.


NK WFN een onbekend NK

Hoewel het NK WFN al jaren bestaat, is het een relatief onbekend NK. Iedereen kent de kampioenswedstrijden die onder de vlag van de KNWU verreden worden, maar niet de kampioenswedstrijden van de overkoepelende bond, de Wieler breedtesport Federatie Nederland. De WFN richt zich op de breedtesport en voor hun kampioenschap is de professionele tak van de wielersport uitgesloten. Het staat dichter bij de amateursport en dichter bij de burgers van de gemeente. Het college stimuleert de inwoners van de gemeente Roosendaal van harte om meer te gaan sporten. Ook bij dit kampioenschap is dat mogelijk. Als je een geoefend wielrenner bent en geen licentie hebt en toch graag aan het kampioenschap deel wilt nemen, volstaat het om bij de inschrijving een daglicentie aan te schaffen. Voorwaarde is wel dat je de Nederlandse nationaliteit moet hebben. Het is geen open Nederlands Kampioenschap en om die reden moet je Nederlander zijn om Nederlands kampioen te kunnen worden.


Nieuw op functie en klaar in het startblok

Als net geïnstalleerde wethouder met in haar portefeuille een breed spectrum aan verantwoordelijkheden, zoals welzijn, leefbaarheid van buurten en dorpen, maar ook communicatie en dienstverlening en niet geheel onbelangrijk geldzaken, overlapt haar portefeuille of beter gezegd, raakt haar portefeuille tal van zaken die vallen onder de eerste verantwoordelijkheid van een collega-wethouder.


'Sport en beweging is belangrijk, voor iedereen'


Wethouder Evelien van der Star; “Twee keer een startschot mogen geven (voor de mannen -en vrouwenrit) is een hele eer én letterlijk en figuurlijk het moment om in actie te komen. Sport en beweging is belangrijk, voor iedereen”.


Een dag vullend programma

Het NK-programma start zondag met de categorie masters heren 60+ om 10:00 uur en direct gevolgd door de categorie dames om 10:01 uur. Om 11:35 uur start de categorie heren master 50+ voor een wedstrijd over 54 km, gevolgd door de heren master 40+ die hun strijd over 60 km om 13:15 uur aangaan. Het slotstuk vormt de categorie heren amateurs, die voor hun wedstrijd over 82 km om 15:00 uur starten. Toeschouwers zijn bij alle wedstrijden van harte welkom.

De wedstrijden zijn gratis toegankelijk en parkeren kan op de grote parkeerplaats bij het Red Band Sportpark.


Meer informatie

Voor meer informatie, zie de website van de organisatie www.sportfrinten.nl.[n]