Taalvrijwilliger helpt cursist.
Taalvrijwilliger helpt cursist. Foto: Bibliomedia

Team Taalvrijwilligers maakt kans op de Taalheldenprijs

Sport en vereniging

ROOSENDAAL – Team Taalvrijwilligers Roosendaal van de Bibliotheek West-Brabant is genomineerd voor de Taalheldenprijs 2022. Op 20 juni a.s. vindt de uitreiking van de Taalheldenprijs 2022 plaats in de Bibliotheek Neude in Utrecht. Ontvangt Team Taalvrijwilligers Roosendaal de prijs uit handen van prinses Laurentien?

Team Taalvrijwilligers Roosendaal van de Bibliotheek West-Brabant is genomineerd voor ‘Taalheld 2022’ in de categorie Begeleider. Het team bestaat uit 22 taalvrijwilligers. De jury van Stichting Lezen en Schrijven kiest een genomineerde in de categorie Begeleider als winnaar van de juryprijs ‘Taalheld 2022’.

Het team is genomineerd voor de juryprijs ‘Taalheld 2022’ omdat deze taalvrijwilligers elke week met veel enthousiasme en geduld de deelnemers van de Taaloefengroepen begeleiden in de bibliotheek en de buurthuizen in Roosendaal. Zij zetten zich in voor de medemens met een taalachterstand. Door de coronapandemie, een fusie en wisseling van coördinatoren was dit soms een uitdaging, maar het team heeft deze moeilijke periode glansrijk overleefd. Deze taalhelden zetten zich elke week belangeloos in om anderen een stapje verder te helpen.