Een zomeravond Franse chansons in Nispen

NISPEN - Dinsdagavond 21 juni van 20.00-22.30 uur tovert Alliance Française het Openluchttheater van de Heerlijckheijd Nispen om tot een Frans dorpsplein voor het jaarlijkse Fête de la Musique. Alweer voor de 22e keer een avond lang Franse chansons om naar te luisteren of om mee te zingen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. 


Deze avond treden er verschillende artiesten op waaronder de Bergse chansonnière Laura Sakko met haar mooie vertolkingen van het oeuvre van o.a. Edith Piaf. 


Azaré

Ook de Franstalige band Azaré uit Roosendaal geeft acte de présence. Het voorbije decennium hebben zij op bijna alle Franse feesten en manifestaties in de regio wel een keer hun repertoire, variërend van tijdloze meezingers tot onbekende pareltjes van het Franse lied, ten gehore gebracht. Uit Heerle doet Vocaal Ensemble Vivace mee met een verrassende keuze uit 500 jaar Frans liedboek. De 4 heren van Old School Music treden regelmatig op in Breda en omgeving met hun Engelstalige oldies. Om op het Fête te kunnen spelen hebben ze speciaal wat Franse klassiekers ingestudeerd. Tenslotte komen nog een Essense chansonnière en haar gitarist en een Tilburgse chansonnier met zijn piano het programma compleet maken. 


Fête de la Musique

In 1982 werd het Fête de la Musique voor het eerst georganiseerd in Frankrijk. Sinds die tijd is het muziekfeest uitgewaaid naar meer dan 120 landen verspreid over alle continenten. In 2000 was Alliance Française Roosendaal de eerste om in Nederland een Fête de la Musique te organiseren: een avond vol Franse muziek van alle tijden. Sindsdien is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende en druk bezochte Franse avond. 


Zomerzonnewende

De datum 21 juni is indertijd gekozen vanwege het begin van de zomer. De langste dag. Zomerzonnewende. 

Een verwijzing naar vruchtbaarheidsfeesten en de Sint-Jansvuren. Naar de midzomerfeesten in de Scandinavische landen waar die dag de zon niet onder gaat. 

Een ode dus aan de zomer, maar vooral ook aan de muziek. Om zeker te zijn van een parkeerplek: kom met de fiets. “Deuren” open: 19.30 uur.[n]