Afbeelding

Broers Arthur en Hugo Rooijmans, respectievelijk 19 en 18 jaar, deden eindexamen aan het Jan Tinbergen College en kregen allebei het verlossende telefoontje dat ze geslaagd zijn. Arthur voor VWO en Hugo voor HAVO.

Hugo had een goed gevoel na de examens. “De examens zelf gingen heel professioneel. De leraren stonden voorin, er was een rode loper. De papieren worden voor je neus uitgepakt en je controleert of het klopt. Het voelt als een event, maar ik had geen spanning ofzo. Waar je wel zenuwachtig van wordt, is als iedereen maar blijft vragen of je al zenuwachtig bent”, grinnikt hij.

Arthur besloot na de HAVO verder te gaan op het VWO. De pandemie bleek hierin een voordeel. "Ik wist eigenlijk nog niet goed wat ik wilde. Van vrienden hoorde ik hoe lastig een nieuwe studie is. Ik kende al mensen op het VWO en had geluk met mijn klas. Het waren gewoon nog twee hele leuke jaren!”

Arthur en Hugo verheugen zich te kunnen gaan relaxen en vakantie vieren. Ze hebben allebei Eindhoven gekozen voor hun vervolgstudies. Arthur gaat Applied Mathematics studeren aan de TUE en Hugo Sportkunde aan Fontys. Het eerste jaar blijven ze thuis wonen. Arthur legt uit: "Het is maar een uurtje met de trein. Als je wat mensen leert kennen is het misschien gemakkelijker om aan een kamer te komen.”

Er volgen nu eerst nog een paar examenfeestjes. Ook bij de broers thuis. "Al moeten de uitnodigingen nog weg. We wilden eerst even de uitkomst afwachten. Gelukkig zijn onze vrienden ook allemaal in één keer geslaagd, dus we kunnen nu lekker feesten.”