Interview kampioen dames Chantal Verstratenhantal
Interview kampioen dames Chantal Verstratenhantal Foto: Bron: fotograaf BWF

Vijf nieuwe kampioenen WFN na prachtige titelstrijd

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op een gloednieuw parkoers aan de rand van Roosendaal verrichtte wethouder Evelien van der Star het startschot voor wat later zou blijken het begin van een prachtige titelstrijd bij alle deelnemende categorieën.

Uit alle windstreken van het land, maar ook uit het buitenland kwamen renners met de Nederlandse nationaliteit zich melden voor de titelstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door een bij de Wieler breedtesport Federatie Nederland (WFN) aangesloten bond. Dit jaar was de aangewezen bond de BWF en lag de organisatie in handen van de Stichting SportFrinten. Bij de categorie 60+ streed al vroeg in de wedstrijd een groep van 9 kanshebbers voor de titel. Door een valpartij was de regionale favoriet Ron Veeken uit Schijf half koers kansloos. Hoewel er herhaaldelijk gedemarreerd werd, eindigde de wedstrijd in een sprint van 9 die gewonnen werd door Ron Paffen, oud-wereldkampioen 60+, uit Milsbeek. Bij de dames werd de overwinning overtuigend gegrepen door de in Roosendaal geboren Chantal Verstraten die een door haar gecontroleerde koers in de sprint afrondde met een klinkende overwinning die met de nodige emotie op het podium werd gevierd. Bij de categorie 50+ werd de titelstrijd niet in de sprint beslist. In de laatste kilometer wist Theo Leenderts zich los te maken uit de kopgroep en hij verdedigde zijn voorsprong met succes tot op de streep en greep overtuigend de titel in zijn categorie. Bij de categorie 40+ werd de kopgroep 5 ronden voor het einde bijgehaald. De wind was op komen zetten en verschillende sterke coureurs probeerden zich nog los te rukken uit de greep van het peloton. Het mocht niet baten het liep uit op een massasprint met als winnaar Stephan Lotz uit Maasmechelen in België. De amateurs vertrokken als laatste categorie van de dag. Met maar liefst 47 renners om gedurende 80 kilometer uit te maken wie met de trui en bloemen naar huis zou gaan. De wind en het steeds weer terugkerende klimmetje in het parcours zorgden ervoor dat het peloton uiteenviel in verschillende groepjes. Eerst brak het peloton in twee, vervolgens ontstond een kopgroep uit de eerste groep. Het restant van de eerste groep werd opgeraapt door de tweede groep die op hun beurt weer gedubbeld werden door de kopgroep. De sprint van de kopgroep werd gewonnen door Koen Wulterkens uit Sambeek. De complete uitslag en foto’s staan op de website van de Brabantse Wieler Federatie.

v.l.n.r. Kampioenen Chantal Verstraten (dames), Ron Paffen (60+), Theo Leenderts (50+), Stephan Lotz (40+), Koen Wulterkens (amateurs)