Nispens biljartkampioenschap driebanden

NISPEN - Vanaf 1994 wordt in Nispen het jaarlijks het biljartkampioenschap  gehouden,  georganiseerd door de biljartverenigingen Gouden Leeuw en Tivoli. Hieraan mogen deelnemen de biljarters van beide verenigingen en de in Nispen woonachtigen en oude in Nispen woonachtigen.

In 2020 en 2021 is dit evenement niet doorgegaan in verband met de corona ziekte. Dit jaar is het opnieuw opgestart in café De Gouden Leeuw daar de biljartclub Tivoli is opgegeven.


Ron Verpalen wisselbeker

In 1998 werd Nispens kampioen Ron Verpalen. Omdat Ron in 1999 dodelijk is verongelukt werd in 1999 het kampioenschap onder de naam “Ron Verpalen wisselbeker” voortgezet. Jongstleden 23 mei werd dit jaar gestart met 8 maal 4 groepen waarvan er de eerste 2 doorgingen naar de volgende ronde. De halve finale werd  op 8 juni onder het Knock out systeem  gespeeld en de verliezers dan afvallen.


De uiteindelijke winnaars speelden op vrijdag jl. de finales. Deze finales waren stuk voor stuk zeer spannend, zelfs zo spannend dat de wedstrijden in de laatste caramboles werd beslist.


Het eindresultaat is als volgt:

Eerste en Nispens  kampioen Ivan Cappart. Tweede werd Gunther Aerts, Nummer 3 werd Geert Klaassen en 4e René Potters.

De beker werd uitgereikt door Pierre Verpalen, vader van Ron, die hierbij het nieuwe organiserend comité voorzitter Toon Koeyvoets, secretaris Adrie Elst en lid Martin Elst. complimenteerde met de organisatie.[n]