Expositie

over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.

 

Véronique Driedonks in galerie Via Strata

12:30 | galerie VIA STRATA

In Galerie VIA STRATA is er werk van Véronique Driedonks te zien. De technieken zijn uniek en divers maar hebben hun oorsprong in traditionele grafiek. De expositie loopt tot en met 9 juli en is open tijdens exposities op afspraak en op wo, za en zondag van 12:30 tot 16:30. Zie www.galerieviastrata.com voor meer informatie.


Donderdag 23 juni

Inloop bij FAMEUS Roosendaal

13:30 | Pius X

Iedere donderdag- en vrijdagmiddag is er een inloop van 13.30 tot 15.30 om een praatje te maken en koffie of thee te drinken. Je kunt gewoon binnenlopen. Als jij het fijner vindt om je aan te melden kan dat door te mailen (fameusroosendaal@ggzbreburg.nl) of bellen (06-12 67 49 02). De locatie is gebouw Pius X in de Edisonstraat 55 in Roosendaal Soms is er tijdens de inloop een themamiddag. De thema's worden op onze website gezet als de planning is gemaakt. Meer informatie over FAMEUS vind je op www.centrum-fameus.nl.

 

Vrijdag 24 juni

Droombord maken

10:00 | Pius X

Droombord maken op vrijdag 24 juni van 10.00-13.00 uur. Deze bijeenkomst is in het Pius X gebouw, Edisonstraat 55 in Roosendaal. FAMEUS heeft een prachtige ruimte op de eerste etage. Aanmelden via een mail naar fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of tel. 06-12674902. Wil je meer weten over FAMEUS: www.centrum-fameus.nl.

 

Eucharistieviering Wildenborch

14:30 | De Wildenborch

De laatste vrijdag van de maand 24 juni vindt weer de maandelijkse eucharistieviering plaats in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch. Deze dienst, met voorganger Claude Covemaeker, begint om 14.30 uur.

 

Zaterdag 25 juni

Boeken- en platenmarkt

10:00 | St. Josephkerk

Na de succesvolle snuffelmarkten eerder dit jaar, is het weer tijd voor een boeken- en platenmarkt. De boeken- en platenmarkt vindt plaats op zaterdag 25 juni van 10.00-14.00 uur in de St. Josephkerk, St. Josephstraat 4 te Roosendaal. 

 

Franse dag in hartje Roosendaal

12:00 | Tongerloplein

Zaterdag 25 juni presenteert T’plein, Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo voor de zesde keer het in geheel Franse stijl en sfeer opgetrokken evenement VIVRE! Van 12.00 tot 18.00 uur kan een ieder op het plein terecht voor een heus dagje Frankrijk in hartje Roosendaal! Franse muziek wordt verzorgd door Laura Sakko en accordeoniste Margriet Valk, die samen met gitarist Henk Vermeulen de Franse musettes ten gehore zullen brengen. Diverse Roosendaalse ondernemers staan garant voor een veelzijdige en gevarieerde Franse markt. Net als vorige jaren is er een kunstmarkt die wederom op het podium achter de St. Jan te vinden is. Uiteraard vindt u er ook brocante kramen. Kijk voor meer info op tpleinroosendaal.nl


 

Oud van Goud 

19:30 | De Veestallen

In het jubileumjaar van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol mag er gelukkig weer van alles. Het thema van ons Zomeravondconcert is dit jaar ‘Oud van Goud’. We zouden het geweldig vinden als iedereen voor deze avond een gouden tintje toe voegt aan zijn of haar kleding. Deze gezellige avond zal plaats vinden op “Cour Jef Boonen” zoals de plets achter De Veestallen op de Kaai sinds 2017 is gedoopt. Iedereen (jong en oud) is van harte welkom op 25 juni. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.


 

Live bluesoptreden

20:00 | Café Jaxx

Stansoon ft. Big Pete (NL/BE) speelt zaterdag 25 juni in Bruin Café Jaxx. Locatie: Bruin Café Jaxx, Molenstraat 60 te Roosendaal. Aanvang vanaf 20u. Vóór de show worden bluesplaten gedraaid. Showtime 22u.


 

Zondag 26 juni

Halve Marathon wandeltochten

8:00 | Grand Café Chagall

Voor wie niet wil of kan deelnemen aan de hardlooponderdelen is er op zondagmorgen 26 juni een mooi alternatief: De Halve Marathon wandeltochten & Nordic Walking. De afstanden zijn 7 of 10 km. Voor de geoefende wandelaars is er bovendien een tocht van 25 km. De start is bij Grand Café Chagall op de Markt 24 in Roosendaal.  25 kilometer start tussen 08.00-09.00 uur. 7 en 10 kilometer en Nordic Walkers beginnen tussen 09.00-10.00 uur. Die laatste 2 afstanden zijn ook geschikt voor rolstoel of buggy. Alle wandelingen eindigen weer op de Oude Markt. Inschrijven kan via de website www.halvemarathonroosendaal.nl Op zondag 26 juni is inschrijving bij Café Chagall ook gewoon mogelijk. Het batig saldo van de inschrijvingen komt ook dit jaar ten goede aan de stichting Paul.

 

Natuurwandeling door de Dintelse Gorzen

8:30 | Lodge Visdonk

Datum: 26 juni 2022. Gids: Joke Stoop. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats Visdonk Lodge, Rozenvendreef 2 in Roosendaal. Of ter plaatse om 09.00 uur: Vlietdijk Dinteloord, doorrijden tot aan de parkeerplaats. 

 

Ierse middag

14:30 | Openluchttheater Nispen

Zondag 26 juni: Ierse middag met Squander SquadSquander Squad. Iers geluk was nog nooit zo dichtbij; en dat in de Heerlijckheijd Nispen; Komt u ook? Zondag 26 juni: Aanvang voorstelling 14.30 uur. Kijk voor meer info op www.oltn.nl of volg het Openluchttheater Nispen op Facebook.

 

Maandag 27 juni

Rouwcafé in Wijkcentrum ‘t Dijksteeke

19:30 | Wijkcentrum 't Dijksteeke

Inmiddels is het rouwcafé een vertrouwde plek geworden voor vele bezoekers om vrijblijvend te komen luisteren en eventueel praten over rouw en verlies, aan de hand van een thema. Gastspreker voor deze avond is Margot van Rijn. Margot is opgeleid tot orthopedagoog, kinderverpleegkundige en rouw- en verliesbegeleider. Onderwerpen die aan bod komen: Wat is rouw? Wat vraagt het van iemand? Kan de omgeving iets doen om rouw draaglijker te maken? Het rouwcafé zal gehouden worden op maandag 27 juni van 19.30 tot 21.30 uur. In buurthuis Dijksteeke, Dijkcentrum 191 in Roosendaal. De zaal gaat open om 19.15 uur en de toegang is gratis. Voor nadere informatie kun je contact opnemen via tel. 0165-599936 of via rouwenverlies.wbw@humanitas.nl. Of neem een kijkje op www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west.

 

Woensdag 29 juni

Inloopochtend beweegactiviteiten

9:00 | Buurthuis Keijenburg

Woensdag 29 juni organiseert Buurthuis Keijenburg i.s.m. studenten Fontys Sporthogeschool tussen 9.00 en 12.00 uur een inloopochtend voor iedereen die het buurthuis en haar beweegactiviteiten beter wil leren kennen. Er zijn verschillende verenigingen aanwezig die je graag alles vertellen over hun programma. Keijenburg 70 in Roosendaal.

 

Avonddriedaagse Wouwse Plantage

18:30 | 

Kom jij mee wandelen? Op 29, 30 juni en 1 juli kan je weer genieten tijdens het wandelen van diverse routes in de prachtige omgeving van Wouwse Plantage. Er zijn routes van ongeveer 5 km en ca. 10 km. Starttijd vanaf 18.30 uur. We sluiten het evenement feestelijk af op het evenemententerrein van de Natuurpoort.