Annelin van den Biggelaar bij het kogelstoten
Annelin van den Biggelaar bij het kogelstoten Foto: Richard van den Biggelaar

Annelin van den Biggelaar pakt vier medailles op de nationale A-games

Algemeen

ROOSENDAAL - De nationale A-games zijn een hoog aangeschreven wedstrijd. Annelin en Sebastiaan van den Biggelaar hadden zich goed voorbereid en deden beide mee aan vier onderdelen bij de A-pupillen.

Sebastiaan had een goede worp bij het vortexwerpen (voorloper op het speerwerpen) met een afstand van 31,37 meter, helaas viel hij hiermee net buiten de prijzen. Bij het hoogspringen behaalde hij een gedeelde 4e plaats met 1,15 meter. Met het verspringen verbrak hij zijn persoonlijk record met 3,83 meter. Tenslotte liep hij een prima tijd van 9,63 sec op de 60 meter.

Zijn zus Annelin startte de dag met het verspringen. Ze begon erg sterk met een sprong van 4,55 meter. Hiermee verdiende ze een zilveren medaille en een clubrecord. Daarna zette ze een fantastische prestatie neer bij het kogelstoten. Ze werd eerste met een stoot van 9,13 meter. Ook Annelin kwam uit op het vortexwerpen en hier pakte ze haar tweede gouden medaille, met een worp 35,33 meter. En tenslotte kwalificeerde Annelin zich voor de finale 60 meter. Hier liep ze een mooie tijd van 8,8 seconden en leverde de tweede plaats op.[n]

Annelin met haar vier medailles
Sebastiaan bij het hoogspringen