Schaakavond Jeugd SV De Pion
Schaakavond Jeugd SV De Pion Foto: Richard de Witte

Examen avond jeugd SV De Pion

ROOSENDAAL - Na een jaar waarin de jonge geesten van SV De Pion afwisselend fysiek en online les hebben gehad, was het afgelopen vrijdag eindelijk zo ver.


Het schaakexamen van de stappen 1-2 en 3. Een aantal weken geleden hebben onze jeugdleden een proef examen gemaakt, om alvast te wennen aan het echte examen. Want nu was het wel voor het echt, slaag je voor je stap, dan krijg je vanaf het volgende seizoen in een stap hoger les, want we gaan er gemakshalve dat je gezellig bij ons blijft. 

Mocht je het nu net niet gehaald hebben, omdat het toch allemaal wel erg spannend was, dan krijg je binnenkort een herkansing. Als je dan geslaagd ben, dan krijg je op de feestavond, op 15 juli het felbegeerde schaakdiploma uit gereikt tijdens deze altijd gezellige avond. Maar zover is het nog niet. 

De komende weken zal het nog hard werken worden voor de jeugdleden die de stap nog niet gehaald hebben, om deze klaar te stomen voor het her examen. De andere jeugdleden krijgen natuurlijk nog gewoon les, hetzij het natuurlijk op een iets andere manier. Het zal vooral bestaan uit diverse schaakpartijen in allerlei varianten. 

Want schaken kun op zeer veel manieren spelen, denk hier bij aan bijvoorbeeld snel schaak, doorgeef schaak, simultaanschaak, weggeef schaak, en ga zo maar door. Er zijn ontelbare varianten op het klassieke schaakspel. 

De Pion is een leuke en gezellige schaakclub, die elke vrijdag avond bij het JTC schaakles geeft. Onze trainers en vrijwilligers zijn enthousiast en willen jou alles leren van het schaakspel, wat al heel oud is, maar waarvan de regels nooit meer zijn veranderd.

We hebben voor Sjors Sportief 3 categorieën, Ik kan niet schaken, ik kan een beetje schaken, en ik kan al schaken. Het maakt helemaal niet uit welk level je zit, wij zorgen er voor dat je een aantal leuke avonden hebt, en hopen natuurlijk dat we je zo enthousiast hebben gemaakt, dat je wilt blijven. 

Op dit moment zijn de exacte data nog niet bekend, maar hier zijn we achter de schermen hard aan het werk om dit zo snel mogelijk de data vast te leggen, om zo dat aan iedereen bekend te maken.

Ook zal je in het nieuwe schooljaar een boekje krijgen van Sjors Sportief, waar alle informatie en de mogelijkheid tot opgeven in staat. 

Dus houdt het goed in de gaten.

Voor de senioren (vanaf 18 jaar), dan ben je in de schaaksport al senior, dan kun je elke vrijdag avond terecht in de Black Horse.[n]