Woensdag 29 juni

Inloopochtend beweegactiviteiten

9:00 | Buurthuis Keijenburg

Woensdag 29 juni organiseert Buurthuis Keijenburg i.s.m. studenten Fontys Sporthogeschool tussen 9.00 en 12.00 uur een inloopochtend voor iedereen die het buurthuis en haar beweegactiviteiten beter wil leren kennen. Of je nu langskomt voor een praatje, een kopje koffie, of voor één van de vele activiteiten; bij Keijenburg vind je het. Van Taichi tot koersbal, van Meer Bewegen Voor Ouderen tot yoga, er is voor iedereen wat te vinden. Er zijn verschillende verenigingen aanwezig die je graag alles vertellen over hun programma. De ochtend is gratis te bezoeken, je hoeft je niet aan te melden, kom vooral langs. Je vindt ons buurthuis op het volgende adres: Keijenburg 70 in Roosendaal.

 

Expositie over zoektocht naar de liefde

13:30 | Schouwburg de Kring

Marieke de Bra neemt u in haar tentoonstelling mee in haar zoektocht naar de liefde. Deze zoektocht begon in de dansschool van haar ouders: Dancemasters De Bra. Het Tongerlohuys biedt Marieke de kans haar zoektocht naar liefde af te ronden en te presenteren op de plaats waar deze ooit begon, haar geboortestad Roosendaal. Stap binnen bij het Tongerlohuys en het voelt alsof u op de dansvloer van Dansschool de Bra staat, waar vroeger de liefde werd gevonden. De tentoonstelling is tot 28 augustus 2022 te zien.


 

Avonddriedaagse Wouwse Plantage

18:30 | 

Kom jij mee wandelen? Op 29, 30 juni en 1 juli kan je weer genieten tijdens het wandelen van diverse routes in de prachtige omgeving van Wouwse Plantage. Er zijn routes van ongeveer 5 km en ca. 10 km. Starttijd vanaf 18.30 uur. We sluiten het evenement feestelijk af op het evenemententerrein van de Natuurpoort.Kosten €3,50.

  

Expositie Véronique Driedonks

12:30 | galerie VIA STRATA

In Galerie VIA STRATA is er werk van Véronique Driedonks te zien. De technieken zijn uniek en divers maar hebben hun oorsprong in traditionele grafiek. De expositie loopt tot en met 9 juli en is open tijdens exposities op afspraak en op wo, za en zondag van 12:30 tot 16:30. Zie www.galerieviastrata.com voor meer informatie.

 

Donderdag 30 juni

Themabijeenkomst ‘verslaving’

13:30 | Pius X

Themabijeenkomst ‘verslaving’ op donderdag 30 juni van 13.30-15.30 uur. Er zijn twee soorten verslaving: aan stoffen (alcohol, drugs) en gedrag (gokken, gamen). Wat weet jij over verslaving? Wanneer ben je eigenlijk verslaafd? Wat is helpend om te herstellen van een verslaving? Dit zijn een aantal punten waarover wij in gesprek gaan. Als je zelf met vragen zit kunnen we het daar natuurlijk ook over hebben. Deze themabijeenkomst zal begeleid worden door twee personen die zelf ervaring hebben met verslaving en het herstel hiervan. Deze bijeenkomst is in het Pius X gebouw, Edisonstraat 55 in Roosendaal. FAMEUS heeft een prachtige ruimte op de eerste etage. Aanmelden via een mail naar fameusroosendaal@ggzbreburg.nl of tel. 06-12674902. Wil je meer weten over FAMEUS: www.centrum-fameus.nl.

 

Bingo in Het Fatimahuis

20:00 | Fatimahuis

Donderdag 30 juni wordt er in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur.

 

Vrijdag 1 juli

Hervatting vieringen in Heerle en Moerstraten

19:00 | Dorpshuis De ParelMoer

Volgens afspraak zullen de vieringen in de kapel in Heerle en in het dorpshuis de Parelmoer in Moerstraten gehouden worden op de eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur in de Parelmoer en op de derde zaterdag van de maand om 17.00 uur in de kapel te Heerle (tot de sluiting van de kapel op 1 december 2022). De eerstvolgende viering is op Vrijdag 1 juli om 19.00 uur in Moerstraten.

 

Zaterdag 2 juli

Inzameling bij de St. Josephkerk

10:00 | St. Josephkerk

Zaterdag 2 juli houden we van 10.00 tot 12.00 uur weer de maandelijkse inzameling van kleding en schoenen voor Sam’s kledingactie voor Mensen in Nood. Ook kunt u spullen aanleveren voor de snuffelmarkt en de boeken- en platenmarkt, alles bij de Sint Josephkerk, Sint Josephstraat 4 te Roosendaal. De kleding moet schoon, droog en heel zijn, en liefst in gesloten zakken zitten. Schoenen graag apart. Ook accessoires als riemen, tasjes, sjaals e.d. nemen wij graag aan. De spullen voor de markten moeten heel en bruikbaar zijn en apparaten moeten werken. Oude mobieltjes, draagbare telefoons en brillen zijn van harte welkom, evenals lege inktpatronen! Vanwege onze beperkte opslagmogelijkheid kunnen wij geen matrassen, groot meubilair, groot witgoed of beeldbuizen meer aannemen!

 

Inloop FAMEUS Roosendaal

13:30 | Pius X

Op donderdag en vrijdag is er bij FAMEUS Roosendaal een inloop. Tijdens deze inloop is er ruimte om in gesprek te gaan met andere personen over verschillende onderwerpen/problematiek. U wordt ontvangen door een gastheer of gastvrouw en er is koffie en thee aanwezig. De inloop duurt van 13:30 uur tot 15:30 uur.

 

Open dag in de Leer– en buurttuin aan de Bovendonk.

10:30 | 

Zaterdag 2 juli, wordt van 10.30 tot 15 uur een open dag georganiseerd in de Collectieve leer- en buurttuin De Buitenkans aan de Bovendonk 109. U bent zaterdag van harte welkom om deze prachtige tuin te komen bekijken en er zijn talrijke activiteiten zoals verkoop van tuin- en dierproducten, dieren knuffelen, rondleidingen door de tuin, uitleg door een imker etc. De Collectieve leer- en buurttuin is in 2016 gerealiseerd en is in gezamenlijk gebruik van het Da Vinci College en de buurtbewoners. De tuin wordt door het Da Vinci College gebruikt om praktijklessen te geven voor leerlingen in het groenonderwijs en in de dierenverzorging. De realisatie van de tuin heeft vele jaren geduurd en is een gezamenlijk initiatief van het Da Vinci College, de buurtbewoners en de gemeente en is mede tot stand gekomen dankzij een subsidie van de Provincie. U bent aanstaande zaterdag van harte welkom om deze prachtige tuin te komen bekijken en u te laten informeren over de doelstellingen van de leer- en buurttuin. Deze open dag is van 10.30 tot 15 uur en wordt georganiseerd door de leraren en leerlingen van het Da Vinci College samen met de buurtbewoners en diverse bedrijven. De ingang van de Collectieve leer- en buurttuin vindt u aan de Bovendonk 109 (links naast het Cultuurhuis).


 

Zondag 3 juli

Rommelmarkt Wijkhuis De Wieken

22:56 | Wijkhuis de Wieken

Zondag 3 juli is er weer een grootse rommelmarkt bij Wijkhuis De Wieken aan de Gezellelaan in Roosendaal. Open van 10.30 tot 14.30 Ruim 60 tafels met een gevarieerd aanbod voor ouderwetse prijsjes dus voor elk wat wils. Toegang is natuurlijk gratis. Zelf ook eens een tafel huren, neem via email contact op met het Wijkhuis op mailadres: info@dewiekenroosendaal.nl

 

Van Oud naar Nieuw

14:00 | 

Een spectaculaire locatievoorstelling in Stadsoevers door Roosendaal Danst! Zondag 3 juli, 14.00 uur: wandeling vanaf SPOT, Industriestraat 21, Roosendaal. Voor de derde keer maakt Jacques van Meel, artistiek leider/choreograaf, een locatievoorstelling op Stadsoevers. Centraal staan in de voorstelling ‘The Old, The New' de laatste ontwikkelingen in deze nieuwe Roosendaalse stadswijk in transformatie. Dansers op de Uitkijktoren verbinden zich met andere artiesten op diverse speelplekken. Zij klimmen en dansen op grote hoogte te midden van de skaters, freerunners en bootcampers. Op zondag 3 juli om 14.00 uur start het publiek in groepen vanuit SPOT (containerbar) met de tocht langs bijzondere danslocaties. Een mooi spektakel in en rond het water. Vrijwilligers van Stichting Roosendaal Danst! leiden het publiek rond. Wandel je mee? Stuur dan een e-mail met vermelding van het aantal deelnemers naar: info@roosendaal-danst.nl