Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Mathieu van der Poel en Pascal Eenkhoorn starten in Draai van de Kaai

Door: Monique Jansen Algemeen

ROOSENDAAL - De organisatie van de Draai van de Kaai heeft de eerste deelnemers aan de koers vastgelegd. Wielericoon Mathieu van der Poel verschijnt maandag 1 augustus aan de start. Ook Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn neemt deel. 

Binnenkort hoopt het wielercomité nog meer namen bekend te maken. Men hoopt de twee gele-trui-winnaars naar Roosendaal te halen: De winnaar van de heren en de winnares van de dames Tour de France. “Wie dat zijn weten we pas als de laatste meters in Parijs afgelegd zijn. Spannender zal het worden om de winnares van de dames Tour de France op tijd naar Roosendaal te halen omdat deze eindigt op zondag 31 juli, daags voor de Draai van de Kaai.”

De Draai van de Kaai begint met de nieuwelingen wedstrijd op het vernieuwde parcours wat dit jaar weer langs de Frans Halslaan loopt. Vervolgens start de  ready to race dikke banden wedstrijd gevolgd door de finale van de fixed gear. Daarna komt de Nationale en Internationale damesrenners veld aan de start om de grote Prijs om later met een mannelijke collega de koppeltijdrit te rijden. Als sluitstuk volgt het criterium voor de profs met natuurlijk alle tourhelden.