Delano, Victor, Jason, Zito, Dylan, Job en Mikai.
Delano, Victor, Jason, Zito, Dylan, Job en Mikai. Foto: B.Claasen

Dynamo heren: 33 medailles op regio Kampioenschappen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op zondag 3 juli werden in Tilburg de regio toestelkampioenschappen gehouden. Dynamo Roosendaal deed hieraan mee met maar liefst 15 turners.

In de instap A waren dit Kaylo Kromoredjo, Teun van Eekelen,  Senn Antthonissen en Vince van Hooff. Teun zijn beste toestellen waren voltige en ringen, Senn wist met ringen en sprong een mooie score te behalen. Kaylo turnde op ringen een mooie oefening en wist op rekstok een derde plaats te behalen. Vince viel op ringen net buiten het podium maar op Vloer was er wel een podium plaats en werd hij derde. Bij de jeugd 1e divisie waren het Delano Kromoredjo en Victor van Nuffel die de naam van Dynamo hoog te houden hadden, helaas waren Rego en Pjotr afwezig. Delano haalde op sprong net een te lage score voor et podium maar op vloer haalde hij de zilvere medaille er op voltige en rekstok behaalde hij het goud. Victor turnde een stabiele goede wedstrijd met als resultaat een medaille op alle toestellen. Hij werd derde op voltige, tweede op brug en rekstok en haalde goud op vloer, ringen en sprong.

In de 2e divisie jeugd komt Jason Simonis uit, helaas was hij er alleen voor Dynamo door blessure van Thomas. Ondanks dat wist hij op ringen en brug tweedete worden en op rekstok werd hij eerste. Bij de pupil B komen Mikai Ahlers, Job Donkers, Dylan Meesters en Zito Saarloos uit. Job had op vloer en ringen en rekstok zijn hoogste scores. Mikai had dit op brug, ringen en voltige. Zito haalde mooie scores op alle toestellen helaas viel hij op vloer, voltige, ringen, brug en ook rekstok net buiten het podium. Dylan turnde een stabiele wedstrijd en wist daarmee op vloer de derde plaats in de wacht te slepen. Jasper Joossen komt uit in de junior1 1ste divisie. Helaas weinig tegenstand in die leeftijdscategorie maar hij wist heel knap op vloer, voltige, ringen,sprong en brug goud te halen op rekstok werd hij wel tweede.Bas Wijnsma en Joram Brouwers komen uit in de junior2 1ste divisie. Joram turnde deze keer geen vloer maar wist op voltige, brug en rekstok derde te worden en op sprong was het zilver voor hem. Bas gaat vanaf het volgende seizoen naar de senioren en liet zien met op ringen derde, rek tweede en op vloer, brug en sprong eerste te worden, dat hij daar helemaal thuis hoort. Als laatste turnde Sander Delis in de senior tweede divisie ook hij turnde geen vloer maar wist zich op rekstok naar een tweede plaats en op sprong werd hij derde plaats te turnen.

Interesse om ook te turnen? Kijk op www.dynamo-roosendaal.nl.